Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Φέγγος (VERSAL): Η δημόσια πρόταση για το Υγεία έφερε προσδοκίες για τον κλάδο

tags :
Φέγγος (VERSAL): Η δημόσια πρόταση για το Υγεία έφερε προσδοκίες για τον κλάδο
Η δημόσια πρόταση για το Υγεία έφερε προσδοκίες για τον κλάδο
Αφού πλησίασε τις 700 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε ανοδικά και προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες στηρίξεις.
Η ζώνη που κινούμαστε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «λούμπεν», καθώς το χρηματιστήριο έχει χάσει την ανοδική του δυναμική αλλά δεν ξέρει και που να πάει.
Η επόμενη βδομάδα θα έχει πολλά νέα πού θα επηρεάσουν.
Γίνεται η ανταλλαγή των είκοσι εκδόσεων ομολόγων του PSI με πέντε νέες, που αναμένεται να εξομαλύνει την καμπύλη επιτοκίων της Ελλάδας και πιθανόν να φέρει βελτιωμένες αξιολογήσεις από τους ξένους οίκους.
Θα μας επισκεφθούν και πάλι οι θεσμοί που έχουν θέσει σαν προαπαιτούμενο να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και να υπάρξει πρόοδος στις αποκρατικοποιήσεις.
Μετά από πολλές επαναλήψεις, οι κυβερνώντες φαίνεται να συνειδητοποιούν, ότι αν δεν επιτευχθεί πρόοδος άμεσα, οι ξένοι θα πάνε για σκι και θα ξανασυζητήσουμε τον Γενάρη.
Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για το πώς θα αξιολογηθούν τα κεφάλαια των τραπεζών.
Η Γερμανία ακόμη δεν έχει κυβέρνηση, αλλά ούτε και όρεξη για εκλογές.
Στη Βουλή αναμένεται ένταση, που θα αποπροσανατολίσει από τις οικονομικές εξελίξεις.
Επίσης η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης μεγαλώνει, γεγονός που μπορεί να σηματοδοτεί εξελίξεις.
Το ενδιαφέρον της εβδομάδας που πέρασε ήταν η δημόσια πρόταση για το Υγεία, που ανέβασε όλες τις μετοχές του ιατρικού κλάδου και έδωσε επιτέλους κάποιο σοβαρό νέο για εταιρική αλλαγή σε μετοχή που δεν είναι τραπεζική.
Στο πολιτικό πεδίο, με εξαίρεση την ένταση της αντιπαράθεσης, φαίνεται να συνεχίζεται η στήριξη των ξένων, με τη βράβευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τις πιέσεις να απορροφήσουμε διαθέσιμα κονδύλια αλλά και τις διάφορες εκθέσεις που φαίνεται να υιοθετούν πιο χαλαρά κριτήρια.
Μπροστά μας έχουμε αντιστάσεις να διασπάσουμε, στις 735 μονάδες, στις 748 μονάδες και πολλές άλλες που έχουν δημιουργηθεί. Προς τα κάτω έχουμε στήριξη στις 718 μονάδες και μετά στις 700 μονάδες και ακόμη η αντίδραση της εβδομάδας δεν έχει πείσει για την αντοχή της.
Όπως πάντα το τέλος του έτους θέλει προσοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης