Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό δύο μηνών υποχώρησε ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ

tags :
Σε χαμηλό δύο μηνών υποχώρησε ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ
Ο ενιαίος δείκτης του δολαρίου δέχθηκε πλήγμα από το «ράλι» του ευρώ 
Στο χαμηλότερο επίπεδο από την 25η Σεπτεμβρίου 2017 υποχώρησε νωρίτερα σήμερα (24 Νοεμβρίου 2017) ο δείκτης (ενιαία τιμή έναντι των έξι κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων) του αμερικανικού δολαρίου, εξαιτίας της ανόδου του ευρώ και των μη ικανοποιητικών στοιχείων για την οικονομική δραστηριότητα στις Η.Π.Α..
Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε νωρίτερα στις 92,78 μονάδες, ενώ, περί τις 22:40, βρίσκεται στις 92,8 (-0,34%).
Η ισοτιμία ευρώ έναντι δολαρίου διαπραγματεύεται σε υψηλά έξι εβδομάδων σκαρφάλωσε στo 1,192 (+0,66%), ενώ μέσα στην ημέρα έπεσε ακόμη και κάτω από το 1,19.
Παρά το γεγονός ότι το ευρώ ξεκίνησε την εβδομάδα με απώλειες, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, σημείωσε γρήγορα ανάκαμψη, λόγω των ισχυρών προοπτικών ανάπτυξης στην Ευρώπη και της συνεχόμενης εξασθένισης του δολαρίου.
Καθοριστικό ρόλο για τη σχετική άνοδο διαδραμάτισαν τα αποτελέσματα που αφορούν τους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών στην Ευρωζώνη για τον τρέχον μήνα, όπου τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταδεικνύοντας την ενίσχυση των προοπτικών ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά στις Η.Π.Α.., ο σύνθετος -περιλαμβάνει όλους τους επιμέρους PMI- δείκτης PMI (Purchase Managers Index) της Markit για την αμερικανική οικονομία υποχώρησε στις 54,6 μονάδες τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, επίδοση υποδεέστερη από τις 55,2 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα που αποτελεί χαμηλό 4 μηνών.
Να επισημανθεί ότι τιμές του PMI (περιλαμβάνει παραγγελίες, απασχόληση, έσοδα κλπ) κάτω από 50 μονάδες συνεπάγονται συρρίκνωση της δραστηριότητας στον εκάστοτε κλάδο, ενώ άνω των 50 μονάδων μεγέθυνσης.
Σε ό,τι αφορά στους επιμέρους πολύ σημαντικούς κλάδους της Μεταποίησης και των Υπηρεσιών, οι PMI για τον Νοέμβριο διαμορφώθηκαν στις 53,8 και 54,7 μονάδες, από 54,6 και 55,3 μονάδες τον Οκτώβριο, αντίστοιχα.
Οι πολύ καλές επιδόσεις της περιόδου Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου είχαν αποδοθεί στην έντονη ζήτηση αγαθών, ειδικά πρώτων υλών, απόρροια των τεράστιων καταστροφών που άφησαν πίσω τους οι τρεις φονικοί τυφώνες που «χτύπησαν» τις Η.Π.Α..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης