Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk κέρδισε το «στοίχημα» - Παρέδωσε την μπαταρία ιόντων λιθίου στην Αυστραλία

tags :
Ο Elon Musk κέρδισε το «στοίχημα» - Παρέδωσε την μπαταρία ιόντων λιθίου στην Αυστραλία
Ο ιδρυτής της Tesla κατάφερε να κατασκευάσει τη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου 
Ο κ. Elon Musk κέρδισε εν τέλει το «στοίχημα» που είχε βάλει με την αυστραλιανή κυβέρνηση, παραδίδοντας σήμερα (24 Νοεμβρίου 2017) εγκαίρως (σσ: είχε χρόνο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2017) τη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο, έντασης 100 MW, η οποία θα δοκιμαστεί στην περιοχή 230 χιλιόμετρα βόρεια της Αδελαϊδας.
Ο κ. Musk έχει ισχυριστεί πως εάν δεν πετύχει, αυτό θα του κοστίσει «50 εκατ. δολάρια ή περισσότερα».
Η κυβέρνηση της χώρας, αφού συνεχάρη τον ιδρυτής και CEO της Tesla, γνωστοποίησε πως θα δοκιμάσει το αμέσως επόμενο διάστημα τη μπαταρία.
Ο κ. Musk, ο οποίος απάντησε πως είναι ανοικτός να λύσει στο μέλλον οποιοδήποτε άλλο ενεργειακό πρόβλημα της Αυστραλίας, υποσχέθηκε τον περασμένο Μάρτιο να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία, πλήρως φορτισμένη, δύναται να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε 8.000 νοικοκυριά για 24 ώρες ή σε 30.000 νοικοκυριά για μία ώρα, σε περίπτωση ενός blackout.
Το project αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ύψους 550 εκατ. δολαρίων από το κράτος για την εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού, μετά τις απανωτές διακοπές ρεύματος το 2016, οπότε και η ενεργειακή πολιτική μετατράπηκε σε εθνική συζήτηση.
Μια γεννήτρια 250 MW που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο και αναμένεται να κοστίσει 360 εκατ. αυστραλιανά δολάρια, πρόκειται επίσης να είναι έτοιμη το ερχόμενο καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης