Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία μειώνει το κόστος απόλυσης στις τράπεζες για να τις προσελκύσει μετά το Brexit

Η Γαλλία μειώνει το κόστος απόλυσης στις τράπεζες για να τις προσελκύσει μετά το Brexit
Τα μπόνους δεν θα περιλαμβάνονται στις αποζημιώσεις των golden boys όταν απολύονται σε τράπεζα στη Γαλλία
Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε μέτρα για τη μείωση του κόστους αποζημίωσης των golden boys των τραπεζών, αποκλείοντας τα μπόνους τους από τις υποχρεωτικές αποζημιώσεις απόλυσης, σε μια κίνηση που στοχεύει να προσελκύσει τις εμπορικές δραστηριότητες των τραπεζών στο Παρίσι, καθώς η Βρετανία εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Παρίσι και η Φρανκφούρτη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός αγώνα μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων για να προσελκύσουν επιχειρήσεις χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Λονδίνου που χρειάζονται μια βάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να συνεχίσουν να εξυπηρετούν πελάτες στο μπλοκ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας τον Μάρτιο του 2019.
Η Γαλλία προσπαθεί έντονα να προσελκύσει τράπεζες του Λονδίνου στο Παρίσι μετά την εκλογή του προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος μείωσε τους φόρους και έλαβε μέτρα για να καταστήσει πιο ευέλικτη την εργατική νομοθεσία.
Η κατώτερη βουλή της Γαλλίας ενέκρινε τα μέτρα αργά την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, λίγες μέρες μετά την επιλογή του Παρισιού για να φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA), δίνοντας νέα ώθηση στην προσέλκυση τραπεζικών θέσεων εργασίας μετά το Brexit.
"Προκειμένου να βελτιωθεί η ελκυστικότητα του Παρισιού ως χρηματοοικονομικού κέντρου στο πλαίσιο του Brexit και για την κοινωνική δικαιοσύνη, φαίνεται προτιμότερο να αποκλειστούν τα μπόνους από τις υποχρεωτικές αποζημιώσεις απόλυσης επιδοτήσεις", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Muriel Penicaud στους νομοθέτες.
Η Goldman Sachs έχει ήδη πει ότι θα καταστήσει το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη ως ευρωπαϊκούς κόμβους μετά από το Brexit.
Η Bank of America θέλει επίσης να μισθώσει περισσότερους χώρους γραφείων στο Παρίσι, σύμφωνα με δύο πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα, ενώ η Citigroup υποβάλλει αίτηση για άδεια άσκησης επενδυτικών τραπεζικών δραστηριοτήτων στη Γαλλία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, δήλωσε τον Οκτώβριο 2017, ότι η τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να μεταφέρει 60 θέσεις εργασίας στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης