Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υπό καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση παραμένει η Καταλονία

tags :
S&P: Υπό καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση παραμένει η Καταλονία
Η S&P διατηρεί την αξιολόγηση «Β+» για την Καταλονία
Υπό καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση (μέσα στους επόμενους τρεις μήνες) διατήρησε την αξιολόγηση «Β+» («Β» η βραχυπρόθεσμη) για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Καταλονίας ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, ελέω της συνεχόμενης πολιτικής αβεβαιότητας που προκλήθηκε από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, την 1η Οκτωβρίου 2017.
Μετά την πρόσφατη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας από το Κοινοβούλιο της Καταλονίας, η ισπανική κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο της περιφερειακής διοίκησης και προγραμμάτισε νέες τοπικές εκλογές, στις 21 Δεκεμβρίου 2017.
Ο οίκος σχολιάζει πως δεν υπάρχει προς το παρόν εικόνα για την πολιτική στάση της επόμενης περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλανίας και για το πώς θα προσεγγίσει τις σχέσεις της με την κεντρική κυβέρνηση.
Όπως και στην προηγούμενη αντίστοιχη έκθεσή της, ο οίκος προειδοποιεί πως θα υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις αν κλιμακωθούν οι πολιτικές εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Καταλονίας και της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας, καθώς ενδέχεται να τεθεί υπό κίνδυνο η χρηματοδότηση της πρώτης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης