Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο μετά την πολύνεκρη επίθεση σε τέμενος - Στους 305 οι νεκροί

Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο μετά την πολύνεκρη επίθεση σε τέμενος - Στους 305 οι νεκροί
Έχασαν τη ζωή τους 305 άτομα
(upd) Στους 305 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή 24/11, σε τέμενος στο Βόρειο Σινά της Αιγύπτου.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ήταν τουλάχιστον 235 οι νεκροί και 109 οι τραυματίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό,  όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA, αυξήθηκε στους 305 ο αριθμός των νεκρών, εκ των οποίων 27 είναι παιδιά.
Επιπλέον, τους 128 έφτασαν οι τραυματίες.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στην Αίγυπτο μετά την πολύνεκρη επίθεση σε τέμενος στην πόλη στο Σινά, που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή 24/11, την ώρα που οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για την καθιερωμένη προσευχή.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία της χώρας, καθώς έχασαν τη ζωή του τουλάχιστον 235 άτομα, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 109.
Η επίθεση έγινε στη διάρκεια της προσευχής στο τέμενος Al Rawdah στην πόλη Bir al-Abed, 40 χιλιόμετρα δυτικά του El Arish, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται με μια οργάνωση, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.
Ωστόσο, την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση δεν έχει αναλάβει ακόμη καμία οργάνωση, αν και όλα δείχνουν ότι πίσω από αυτήν είναι τζιχαντιστές.

(Πρώτη ενημέρωση 09:12, Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης