Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Ο Αλέξης Τσίπρας ως… Οδυσσέας

Ο Αλέξης Τσίπρας ως… Οδυσσέας
Τον (μυθικό) Οδυσσέα θυμήθηκε και όταν πήρε να παραλάβει το βραβείο του «πολιτικού σθένους» στο Παρίσι

Ο Αλέξης Τσίπρας ως… Οδυσσέας

(1) Μετά βεβαιότητος μπορώ να πω ότι ο αγαπημένος συγγραφέας του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Ομηρος και ο αγαπημένος του ήρωας ο… Οδυσσέας. Πώς διαφορετικά μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι όταν έχει να κάνει με… Γάλλους τον Οδυσσέα επικαλείται, κάποτε επιτυχώς και κάποτε με αστοχία. Θυμάστε το «τιτίβισμά του» όταν θέλησε να σχολιάσει την έλευση του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα;

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία, όπως όταν ο Οδυσσέας έκλεισε τα αφτιά του στις Σειρήνες». Βεβαίως δεν του είπε κάποιος από τους τόσους συμβούλους που έχει ότι ο Οδυσσέας ήταν αυτός που δεν έκλεισε τα αφτιά του στις Σειρήνες και ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι του πλοίου του ώστε να ακούσει το τραγούδι τους και να μην παρασυρθεί από την ομορφιά τους. Ας είναι, μικρολεπτομέρειες θα πείτε.

(2) Τον (μυθικό) Οδυσσέα θυμήθηκε και όταν πήρε να παραλάβει το βραβείο του «πολιτικού σθένους» στο Παρίσι: «Καταφέραμε να αντισταθούμε στις Σειρήνες και να οδηγήσουμε το σκάφος που λέγεται Ελλάδα και Ευρώπη στην ασφάλεια» είπε. Είδατε, και εδώ ο Οδυσσέας και οι Σειρήνες. Μόνο που δεν έμεινε εκεί.
Θέλησε (στην ομιλία του) να… ταυτιστεί κιόλας με τον Οδυσσέα: «Θαρρώ πως πολλές φορές βρισκόμουν και εγώ ο ίδιος μέσα στον μύθο του Οδυσσέα».

Πάντως το Politique Internationale που αποφάσισε να απονείμει στον Πρωθυπουργό το βραβείο αυτό απεφάνθη ότι τον βράβευσε για την πολιτική στροφή που έκανε και τον χαρακτήρισε ως ηγέτη που συγκεντρώνει την ευφυΐα, την καρδιά και το θάρρος. Οι γαλάζιοι ωστόσο δεν τα πιστεύουν όλα αυτά. Λένε ότι οι Γάλλοι τον τρολάρουν και ότι τον βράβευσαν για την επική kolotumba που έκανε.

ΒΗΜΑτοδότης

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης