Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπουτάρης: Ο Τσίπρας θα επιβιώσει πολιτικά στις επόμενες εκλογές - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πείθουν

Μπουτάρης: Ο Τσίπρας θα επιβιώσει πολιτικά στις επόμενες εκλογές - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πείθουν
Στη διάρκεια της κρίσης ο Γιάννης Μπουτάρης εκσυγχρόνισε την Θεσσαλονίκη και εξυγίανε τα οικονομικά
«Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι οικονομική, αλλά κοινωνική, είναι το καπιταλιστικό σύστημα , όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, όπου το κοινωνικό σύστημα συνεχώς αποδυναμώνεται και επιπλέον οι πολιτικοί διαχειρίστηκαν άσχημα την κρίση», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier στη διάρκεια της παρουσίασης της Θεσσαλονίκης σε τουριστικούς και άλλους επιχειρηματίες στην Βιέννη, ο Γιάννης Μπουτάρης προβλέπει την πολιτική επιβίωση του Αλέξη Τσίπρα και στις επόμενες εκλογές.
«Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιβιώσει οριστικά. Κανείς δεν μπορεί να πει, ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, όμως οι Συντηρητικοί δεν πείθουν τους ανθρώπους και το ΠΑΣΟΚ είναι νεκρό» αναφέρει.
Η Αυστριακή εφημερίδα μπλέκει το εγκώμιο του «αντισυμβατικού» όπως τον χαρακτηρίζει Δημάρχου Θεσσαλονίκης με αναφορές στην πορεία του.
Ο ίδιος, όπως σημειώνει η «Kurier», βαδίζει καινοτόμους δρόμους στην φροντίδα των προσφύγων, ο Δήμος αγόρασε ή ενοικίασε κτίρια που ήταν άδεια, και σε αυτά εγκαθιστά για μερικούς μήνες τους αιτούντες άσυλο, στα παιδιά παραδίδονται μαθήματα, όπως επίσης υπάρχει φροντίδα για εκατοντάδες ασυνόδευτους νέους, αλλά ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δήμαρχος φαίνεται να ανησυχεί πως θα "ενταθεί και πάλι η προσφυγική ροή".
Στο δημοσίευμα τονίζεται πως ο 75χρονος Γιάννης Μπουτάρης, ο πρώην επιχειρηματίας, ο επιτυχημένος οινοποιός και σπουδαγμένος χημικός, τον οποίο το περιοδικό Der Spiegel θεωρεί ως τον "πλέον ασυνήθιστο πολιτικό της Ελλάδας", είναι ένας "μεταρρυθμιστής".
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «στη διάρκεια της κρίσης ο Γιάννης Μπουτάρης εκσυγχρόνισε την Θεσσαλονίκη και εξυγίανε τα οικονομικά, το προσωπικό στο δημαρχείο μειώθηκε από τις 5.000 σε 3.000, ανακαινίσθηκε το κέντρο της πόλης, βελτιώθηκε η αποκομιδή των σκουπιδιών και καταπολεμήθηκε η διαφθορά».
Ο Γιάννης Μπουτάρης πάντως αφήνει να διαφανεί η δασαρέσκεια του για την πολιτική της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης στο προσφυγικό, λέγοντας πως τα νησιά είναι πλήρως επιβαρυμένα και οι μετανάστες δεν επιτρέπεται να περάσουν στην ενδοχώρα, διότι αυτό το απαγορεύει η Ε.Ε. λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία.
Τέλος αναφερόμενος στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων υπογραμμίζει πως στρατεύεται υπέρ της επίλυσης της μακρόχρονης διαμάχης ως προς το όνομα της γειτονικής χώρας, η οποία επίσημα ονομάζεται ΠΓΔΜ και πρόσφατα ο ίδιος είχε βρεθεί στα Σκόπια, όπου συνάντησε όλη την πολιτική ηγεσία.
«Ο νέος επικεφαλής της κυβέρνησης Zoran Zev δεν έχει εθνικιστικές ιδέες, όπως ο προκάτοχός του Nicola Gruevsky, ο οποίος ήταν ένα φοβερό δυστύχημα για τη χώρα. Ο Zaev θέλει ένα συμβιβασμό στο ζήτημα της ονομασίας, Δημοκρατία Νέας Μακεδονίας ή Βόρεια Μακεδονία. Η Ελλάδα ποτέ δεν θα αποδεχόταν το Δημοκρατία της Μακεδονίας", τονίζει ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως με το νέο όνομα η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να βρει "μία νέα ταυτότητα για την ίδια και τους ανθρώπους της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης