Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης (ΝΔ): Ο Καμμένος δεν ελέγχεται για το ποιόν του αλλά μόνο για τις πράξεις του

Βορίδης (ΝΔ): Ο Καμμένος δεν ελέγχεται για το ποιόν του αλλά μόνο για τις πράξεις του
«Σε σχέση με την έξοδο στις αγορές, το τι λένε οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος είναι αδιάφορο», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης
«Ο κ. Καμμένος εμπλέκεται συνεχώς σε δυσώδεις υποθέσεις που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη και το Κοινοβούλιο», αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Καμμένος δεν ελέγχεται για το ποιόν του ή για τον χαρακτήρα του, αλλά μόνο για τις πράξεις του».
Υπενθυμίζει τις συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη και την εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, καθώς και την υπόθεση με την αγοραπωλησία βλημάτων στην Σαουδική Αραβία που απασχολούν ήδη το Κοινοβούλιο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα το απασχολήσουν εντονότερα και στην επόμενη περίοδο που θα έχει διαφορετική σύνθεση».
Διευκρινίζει δε, πως «στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι πάντοτε η ενίσχυση της διαφάνειας και της ακεραιότητας στον δημόσιο βίο και όχι η εκδίκηση, ανεξαρτήτως του πόσο χυδαία ή άδικα μπορεί να φέρονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».
Ο κ. Βορίδης με αφορμή αύριο στη Βουλή τη συζήτηση για το θέμα που αφορά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κληθείς να απαντήσει εάν εκτιμά ότι η ιστορία αυτή θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, απαντά ότι δεν πιστεύει ότι η υπόθεση αυτή θα «ρίξει» την κυβέρνηση.
«Ο πόθος του κ. Τσίπρα για παραμονή στην εξουσία είναι τόσος ώστε να έχει εναγκαλιστεί τον κ. Καμμένο τόσο σφιχτά, ώστε θα πάνε στον πάτο μαζί.
Αλλά γιατί διαχωρίζουμε τον κ. Τσίπρα από τον κ. Καμμένο;
Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.
 Ο κ. Καμμένος είναι η πιο vulgaire (για να χρησιμοποιήσω και τα γαλλικά, που εσχάτως εξετίμησε ο πρωθυπουργός) εκδοχή του κ. Καμμένου.
Αυτό όμως είναι διαφορά ύφους, όχι ποιότητας», προσθέτει ο κ. Βορίδης.
Σε ερώτηση για το εάν σωστά, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης δεν παρέλαβε τα έγγραφα που έφερε στο κοινοβούλιο ο Ανδρέας Λοβέρδος επειδή ήταν απόρρητα, απαντά ότι «οι επιμέρους χειρισμοί είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και χωρίς μεγάλη πολιτική ουσία.
Το θέμα είναι απλό: όταν ένα έγγραφο κατατίθεται στη Βουλή, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε αυτό.
Και τελικά, η κυβέρνηση τι φοβάται;
Έχει κάτι να κρύψει;».
Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, τονίζει μεταξύ άλλων  ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιβάλλει συνολικά 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων.
Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει ακριβά το ατύχημα, που τελικώς συνέβη, τον Ιανουάριο του 2015».
Κατά τον ίδιο, αυτό «που είναι πραγματικά εξοργιστικό είναι ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί ενδεχομένως το 2018 να κατορθώσουμε να φτάσουμε δημοσιονομικά εκεί που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε ήδη οδηγήσει την εθνική οικονομία από το 2014.
Τέσσερα χαμένα χρόνια που στοίχισαν στους Έλληνες 100 δισ. ευρώ.
Αυτός είναι ο θλιβερός απολογισμός της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ και για τον οποίο θα πρέπει να ντρέπονται και όχι να πανηγυρίζουν».
Υποστηρίζει  πως «σε σχέση με την έξοδο στις αγορές, το τι λένε οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος είναι αδιάφορο», καθώς «οι αγορές κρίνουν ανάλογα με τις επιδόσεις μίας οικονομίας και με τις πραγματικές προοπτικές της», ενώ «οι δανειστές κοιτάνε αποκλειστικά τα δημοσιονομικά μεγέθη και κυρίως τα πλεονάσματα ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να αποπληρώνουμε τα δάνειά μας».
Ακόμη, ο κ. Βορίδης χαρακτηρίζει το «κοινωνικό μέρισμα» ως προϊόν σφάλματος καθώς «αποτελεί υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων, δηλ. επετεύχθη ένας στόχος που δεν χρειαζόταν με την επιβολή μίας βάρβαρης φορολογίας που μπορούσε, όπως, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται να είναι ηπιότερη» και δηλώνει ότι φέτος το ψήφισε η ΝΔ γιατί «είχε διασφαλιστεί η μη διατάραξη της εκτέλεσης του προϋπολογισμού».
Με αφορμή την πλημμύρα στην Μάνδρα, δηλώνει ότι «για τη Νέα Δημοκρατία, η απόδοση ευθυνών στο θέμα της Μάντρας είναι θέμα που παραμένει ανοιχτό».
Σχετικά με την υπόθεση Novartis και τις πληροφορίες που θέλουν εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο πρώην υπουργούς Υγείας, ο ίδιος ως πρώην υπουργός δηλώνει ότι «αδημονεί να αποκαλυφθούν οι εμπλεκόμενοι» αναφέροντας επίσης  ότι «η εμπειρία μέχρι στιγμής από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας είναι "άνθρακες ο θησαυρός"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης