Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μυτιλήνη: Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από Αφγανούς πρόσφυγες – Τα αιτήματα

Μυτιλήνη: Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από Αφγανούς πρόσφυγες – Τα αιτήματα
Η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη από την ομάδα 30 Αφγανών προσφύγων ξεκίνησε χθες, Σάββατο 25/11
Αφγανoί πρόσφυγες πραγματοποιούν κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη.
Η κατάληψη ξεκίνησε χθες,  Σάββατο 25/11,  το μεσημέρι στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.
Μάλιστα, αποτελεί συνέχεια των  κινητοποιήσεων των 30 περίπου Αφγανών προσφύγων που περίπου εδώ ένα μήνα και μέχρι πριν λίγες μέρες διέμεναν στην πλατεία Σαπφούς, αρνούμενοι να μετακινηθούν στον καταυλισμό, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.
Στα αιτήματα της συγκέντρωσης και της κατάληψης πλέον των Αφγανών προσφύγων είναι "να απελευθερωθεί απεργός πείνας που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κινδυνεύει με άμεση απέλαση στην Τουρκία, να δοθεί μπλε σφραγίδα στους 30 αυτούς πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς, αλλά και να οριστεί χώρος διαμονής των προσφύγων όταν φθάσουν στην Αθήνα.
Για την κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι της οργάνωσης στη Μυτιλήνη σημείωναν πως αυτή «έρχεται σε μια στιγμή που το προσφυγικό ζήτημα στην πόλη της Μυτιλήνης είναι οξυμένο, με ομάδες ακροδεξιών να δρουν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να φύγουν οι πρόσφυγες - απεργοί από την πλατεία. Αντικειμενικά, ενισχύει και συσπειρώνει, ακόμα περισσότερο αυτές τις ομάδες, από την στιγμή που, αν μη τι άλλο, δικαιώνει τη ρητορική τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης