Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συζητήσεις ΡΕΑ με Ερρίκος Ντυνάν μετά την απόρριψη της προσφοράς 60 εκατ. του CVC για Ντυνάν

Συζητήσεις ΡΕΑ με Ερρίκος Ντυνάν μετά την απόρριψη της προσφοράς 60 εκατ. του CVC για Ντυνάν
Ο κοινός δανειστής των δύο εταιριών, η δυναμική ανάπτυξη του Ρέα και οι συνέργειες 
«Πόρτα» τελικά έριξε σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα Πειραιώς στο fund CVC με το οποίο υπήρξαν προχωρημένες συζητήσεις για εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν από τις αρχές του καλοκαιριού ενώ την ίδια στιγμή εξετάζεται η συνένωση δυνάμεων του Ερρίκος Ντυνάν με το μαιευτήριο ΡΕΑ.
Η προσφορά του CVC για την εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ύψους 60 εκ ευρώ αλλά κρίθηκε μη ικανοποιητική από την Πειραιώς με αποτέλεσμα να ναυαγήσουν οι συζητήσεις.
Την ίδια στιγμή όμως όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες το Ερρίκος Ντυνάν προωθείται η συνένωση δυνάμεων του Ντυνάν με το μαιευτήριο ΡΕΑ . Μια τέτοια κίνηση θεωρείται ότι θα δημιουργήσει ένα ισχυρό νοσηλευτικό όμιλο που θα διαθέτει παρουσία και στον ακόμα προσοδοφόρο κλάδο της Μαιευτικής ενώ επισημαίνεται ότι το ΡΕΑ λειτουργεί παράλληλα και ως γενική κλινική.
Το ΡΕΑ που είναι μια επένδυση που ξεκίνησε το 2007 έχει τα τελευταία δύο χρόνια επιτύχει να κινείται με ισχυρά κερδοφόρους ρυθμούς ενώ εισήλθε σε καθαρή κερδοφορία από το 2014 εν μέσω κρίσης. Συγκεκριμένα το 2015 είχε καθαρά μετά φόρους κέρδη 5 εκ ευρώ και το 2016 περί τα 3,9 εκ ευρώ.
Τη φετινή χρονιά αναμένεται η πορεία του να είναι θετική δεδομένου ότι από τα μέσα του 2016 έχει συνάψει συμφωνίες με την Ιντεραμέρικαν και το ΤΥΠΕΤ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΡΕΑ έχει μακροπρόθεσμο δανεισμό της τάξεως των 55 εκ ευρώ ο οποίος προέρχεται εξ ολοκλήρου μέσω ομολογικοαύ δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς. Το επιτόκιο του ομολογιακού δανείου είναι ελαφρώς υψηλότερο του 3%. Το 2016 συμφωνήθηκε μεταξύ της Τράπεζας και της Εταιρίας αναδιάρθρωση των δανείων με επταετή με ετήσιες δόσεις τα έτη 2016 και 2017 και δόσεις ανά τρίμηνο από το 2018 και μέχρι τη λήξη το 2022.
Το Ντυνάν από την πλευρά του ελέγχεται κατά 100% από την τράπεζα Πειραιώς η οποία το έχει χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου και το 2016 αύξησε το κεφάλαιο με κεφαλαιοποίηση δανείων προκειμένου να καλύψει το αρνητικό κεφάλαιο που είχε προκύψει από το 2015 ενώ και φέτος γίνονται κινήσεις ώστε να παραμείνει θετική η καθαρή θέση του νοσοκομείου.
Είναι προφανές σε ότι αφορά στα δύο νοσοκομεία υπάρχουν πολλές δυνατότητες ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό σχήμα και ταυτόχρονα να μειωθεί το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς στο Ντυνάν.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης