Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έτοιμο το Ισραήλ για εξαγωγές φυσικού αερίου στην Αίγυπτο - Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις

tags :
Έτοιμο το Ισραήλ για εξαγωγές φυσικού αερίου στην Αίγυπτο - Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις

Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την πώληση φυσικού αερίου στην Αίγυπτο το Ισραήλ
Την πιθανή πώληση ισραηλινού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο συζήτησαν οι αρμόδιοι υπουργοί των δύο χωρών τον Νοέμβριο 2017.
Ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου Tarek El-Molla και o υπουργός ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz, συναντήθηκαν και συζήτησαν για το θέμα, όπως αναφέρει το Bloomberg, διαλύοντας τις εικασίες, πως το Κάιρο θα διακόψει  τις συνομιλίες για την αγορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ.
Ο El-Molla δήλωσε στον Steinitz ότι οι εξαγωγές φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Αίγυπτο μέσω αγωγού, βρίσκονται ακόμα στο τραπέζι, σύμφωνα με πηγή εξοικειωμένη με το θέμα.
Ο Αιγύπτιος υπουργός είπε ότι το κύριο εμπόδιο για οποιαδήποτε συμφωνία είναι το πρόστιμο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα πρέπει οι εταιρείες φυσικού αερίου της Αιγύπτου πρέπει να πληρώσουν στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ για προηγούμενη συμφωνία.
Ο El-Molla ανέφερε ότι οποιαδήποτε πρόοδος στις συνομιλίες Ισραήλ-Αιγύπτου εξαρτάται από την πρώτη επίλυση αυτού του προβλήματος, είπε το πρόσωπο.
Το Ισραήλ προσπαθεί να εξάγει φυσικό αέριο σε γειτονικά κράτη από τα ανοικτά του πεδία, αλλά η αιγυπτιακή κυβέρνηση «πάγωσε» τις συνομιλίες τον Απρίλιο 2017, λόγω εκκρεμών υποθέσεων, που χρήζουν διαιτησίας.
Οι εταίροι στο πεδίο Leviathan, το μεγαλύτερο στο Ισραήλ θεωρούν την Αίγυπτο ως μια πιθανή αγορά για το φυσικό τους αέριο.
Η Noble Energy  και ο όμιλος Delek του Ισραήλ κατέχουν τα μεγαλύτερα μερίδια στο εν λόγω κοίτασμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης