Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στενότερη η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Λιβάνου και Ισραήλ σε θέματα ενέργειας το 2018

Στενότερη η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Λιβάνου και Ισραήλ σε θέματα ενέργειας το 2018
Προγραμματίζονται τριμερής επαναλαμβανόμενες συναντήσεις στη Λευκωσία για θέματα που αφορούν τις περιφερειακές εξελίξεις
Εντείνουν τη συνεργασία τους από τον Ιανουάριο του 2018 η Κύπρος, το Ισραήλ, ο Λίβανος και η Ιορδανία προγραμματίζοντας τριμερής διασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία.
Τη συνεργασία επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές στο ΚΥΠΕ ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι διαβουλεύσεις με τον Λίβανο ώστε να οργανωθεί και τριμερής διάσκεψη Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα καθοριστεί η ημερομηνία, λόγω και των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα.
Το πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ στη Λευκωσία, ενώ το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου τριμερής συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας επίσης στη Λευκωσία.
Τις συναντήσεις θα απασχολήσουν θέματα ενέργειας, μεταξύ των οποίων και ο αγωγός East-Med, οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης