Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

X.A: Θα θέλαμε η αγορά να κλείσει την εβδομάδα, αν μη τι άλλο, πάνω από τις 725 μονάδες

tags :
X.A: Θα θέλαμε η αγορά να κλείσει την εβδομάδα, αν μη τι άλλο, πάνω από τις 725 μονάδες
'Η ακόμα καλύτερα πάνω από τις 738.

X.A: Θα θέλαμε η αγορά να κλείσει την εβδομάδα, αν μη τι άλλο, πάνω από τις 725 μονάδες

Η εβδομάδα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 1%, χωρίς ουσιαστικά να μας δώσει νέα δεδομένα εκτός από το ότι κατάφερε να συντηρήσει το πολύ σημαντικό επίπεδο του 700+. Η εβδομάδα είναι και κλείσιμο μήνα και θα θέλαμε την αγορά να κλείσει αν μη τι άλλο πάνω από τις 725 μονάδες ή ακόμα καλύτερα πάνω από τις 738. Το swap ολοκληρώνεται στην τρέχουσα εβδομάδα ενώ υπάρχουν και συναντήσεις των τραπεζών με τα κλιμάκια του SSM. Περιμένουμε και τις εξελίξεις σε σχέση με το αν θα ξεκινήσουν ή όχι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Την Πέμπτη έχουμε και το καθιερωμένο Euro Working Group που ουσιαστικά θα συζητηθούν το πώς πάμε με την λίστα των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Τα αποτελέσματα συνεχίζονται ενώ πλέον η αγορά περιμένει με αγωνία το τι θα γίνει με το έργο του Ελληνικού.

Στα στατιστικά μας από αρχές έτους ο ΓΔ παραμένει με κέρδη της τάξεως του 12,36%, ο f25 με 8,04% , ο τραπεζικός κλάδος έχει απώλειες 22,01% και τέλος ο ftsem τρέχει με κέρδη 39,13%. Οι επιλογές μας έκλεισαν με κέρδη 29,80% υπέρ αποδίδοντας με 17,45% έναντι του δείκτη ποσοστό που είναι και ρεκόρ έτους. Long περίπου οι μισές από την επιλογές μας.

Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε αισιόδοξοι και πλέον μένει να δούμε αν το κλείσιμο μήνα καταφέρει να μας βρει πάνω από το 725 επίπεδο μιας και είναι το stop μας σε μηνιαίο γράφημα. Θεωρούμε πως τόσο ο μήνας που τρέχει όσο και οι επόμενοι είναι σημαντικοί μιας και πρέπει να ολοκληρώσουμε της αξιολόγηση που θα κρίνει την συνέχεια για την Ελληνική οικονομία.

Οι μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν σημαντικά την χώρα και την αύξηση του ΑΕΠ αλλά και θα απομακρύνουν ακόμα περισσότερο το country risk. Τα βιβλία των ξένων κλείνουν τέλος της εβδομάδας ενώ θυμίζουμε πως οι Έλληνες κλείνουν τέλος του χρόνου (ΑΝΑΦΟΡΑ – ΣΧΟΛΙΑ του Ηλία Ζαχαράκη προέδρου και δ/ντος συμβούλου της FASΤ FINANCE ΑΕΠΕΥ)
http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης