Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

S-400 για την Τουρκία και στο βάθος Aster και Patriot!

tags :
S-400 για την Τουρκία και στο βάθος Aster και Patriot!
Oι πρώτοι S-400 αναμένεται να φθάσουν στην Τουρκία το 2019.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας Nurettin Canikli ανέφερε ενώπιον της επιτροπής σχεδιασμού και προϋπολογισμού του κοινοβουλίου στις 22 Νοεμβρίου πως οι πρώτοι S-400 θα φθάσουν στην χώρα το 2019.
Αντίθετα με τα όσα ήταν έως τώρα γνωστά, η συμφωνία περιλαμβάνει 2+1 συστήματα του τύπου αντί 2+2. Δικαιολογία για την αγορά είναι ό, τι θα καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες που δημιουργούν τα εκτεταμένα σύνορα με τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Στη ΝΑ Τουρκία έχουν αναπτυχθεί από το 2013 τουρκικά και νατοϊκά Α/Α συστήματα αλλά η κάλυψη που παρέχουν δεν κρίνεται επαρκής.
Ο Canikli τόνισε η επιλογή των S-400 δεν θα επηρεάσει το πρόγραμμα του εγχώριου Α/Α συστήματος μεγάλης εμβέλειας. Για το σκοπό αυτό υπογράφθηκε στις 8 Νοεμβρίου συμφωνία με τους υπουργούς άμυνας της Γαλλίας και Ιταλίας που επιτρέπει τη μεταφορά τεχνολογίας και κοινής παραγωγής. Να θυμήσουμε, η σύμπραξη της Τουρκίας με τις δύο ευρωπαϊκές χώρες στοχεύει στην ανάπτυξη, παραγωγή και χρήσης μιας βελτιωμένης έκδοσης του SAMP/T. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Canikli ανέφερε, αναμένεται οι συζητήσεις να καταλήξουν σε τελική συμφωνία.
Ωστόσο ο Canikli δεν σταμάτησε εκεί. Όπως είπε, η Τουρκία κάνει παρόμοια μελέτη για συνεργασία με τις ΗΠΑ στο Α/Α σύστημα Patriot κατόπιν αμερικανικού αιτήματος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης