Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας - Θεσμών για πώληση λιγνιτικών μονάδων

Reuters: Προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας - Θεσμών για πώληση λιγνιτικών μονάδων
Μετά την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου αλλά και μνημονιακή δέσμευση η ΔΕΗ θα πρέπει να πωλήσει περίπου το 40% των λιγνιτικών της μονάδων
Στην προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και των Θεσμών για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.
Όπως αναφέρει υπάρχει δεν υπάρχει τελική συμφωνία για την πώληση, αλλά συμφωνία για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Η πώληση των εν λόγω μονάδων, τονίζεται στο δημοσίευμα, είναι μνημονιακή δέσμευση της Ελλάδας από το τρίτο μνημόνιο του 2015, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ (το 51% της οποίας ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο) θα προχωρήσει στην πώληση περί του 40% των λιγνιτικών της μονάδων, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θεώρησε ότι η ΔΕΗ έχει μονοπωλιακό ρόλο στη συγκεκριμένη αγορά.
«Υπήρξε προκαταρκτική συμφωνία για τις μονάδες που θα τεθούν υπό πώληση και θα υπάρξει και τελική συμφωνία εντός της εβδομάδας», τόνισε μιλώντας σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Ενέργειας, Γ. Σταθάκης.
«Με δεδομένη την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου το 2016 το οποίο απέρριψε την έφεση της ΔΕΗ, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Κομισιόν το 2008 και το 2009, υπό αυτές τις υπάρχουσες συνθήκες», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης