Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντιμέτωπος με κακούργημα πρώην αντιδήμαρχος για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank

tags :
Αντιμέτωπος με κακούργημα πρώην αντιδήμαρχος για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank
Δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα εις βάρος πρώην αντιδημάρχου για δάνειο από την Proton Bank
Αντιμέτωπος με δεύτερο κακούργημα βρίσκεται ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank.
Μετά τη δίωξη για κακουργηματική απιστία που είχε απαγγελθεί εις βάρος του το Φεβρουάριο του 2015 και οδήγησε στην παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε νέα ποινική δίωξη εναντίον του, αυτή τη φορά για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξη που στρέφεται και εναντίον της συζύγου του.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δίωξη συνδέεται με το δάνειο των 13,2 εκατ. ευρώ που έλαβε ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας τον Ιούλιο του 2011 από την Proton Bank -της οποίας υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου- τρεις μήνες προτού αυτή τεθεί σε ειδική εκκαθάριση με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Για την υπόθεση αυτή άλλωστε διώκεται μαζί με άλλα πρώην μέλη της διοίκησης της Proton Bank για απιστία.
Της νέας δίωξης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα ελεγκτών του ΣΔΟΕ, οι οποίοι αναζήτησαν το «δρόμο» του χρήματος από το ληφθέν δάνειο. Μέρος του ποσού φέρεται να κατευθύνθηκε σε εταιρείες της συζύγου του πρώην αντιδημάρχου (και δημοτικού συμβούλου της διοικούσας παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη») και γι' αυτό καθίσταται και εκείνη κατηγορούμενη.
Όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα, για τη λήψη του δανείου ο Χ. Καπόν φέρεται ότι παρείχε ως ενέχυρο 36.521 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, μισό εκατομμύριο ευρώ από προθεσμιακή κατάθεση της Proton Bank και το 20% των μετοχών εταιρείας του, ενώ υποθήκευσε ποσοστό 26% επί οικοπέδου 1.575 ιδιοκτησίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης