Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economic Times: Διευρύνουν τη συνεργασία τους σε ενέργεια και επενδύσεις Ελλάδα και Ινδία

Economic Times: Διευρύνουν τη συνεργασία τους σε ενέργεια και επενδύσεις Ελλάδα και Ινδία
Συμφωνίες για την απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Ινδίας αλλά και για ΑΠΕ έκλεισαν ο Έλληνας ΥΠΕΞ και η Ινδή ομολογός του
Στην επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά στην Ινδία, αναφέρεται η ινδική εφημερίδα Economic Times.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι Ινδία και Ελλάδα συμφώνησαν να διευρύνουν τις διμερείς σχέσεις τους σε μία σειρά σημαντικών τομέων, συμπεριλαμβανομένων εμπορίου, επενδύσεων και ενέργειας, αλλά και να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.
Η υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Sushma Swaraj και ο Έλληνας ομόλογός της, Νίκος Κοτζιάς είχαν εκτενείς συνομιλίες προκειμένου οι δύο χώρες να συσφίξουν περαιτέρω τις σχέσεις τους.
Μετά τις συνομιλίες υπήρξε υπογραφή συμφωνιών για αεροπορικές υπηρεσίες και μία ακόμη συμφωνία που αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως υποστήριξε ο Raveesh Kumar, εκπρόσωπος Τύπου του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως τόνισε οι διαπραγματεύσεις κάλυψαν όλα τα θέματα διμερών σχέσεων και ότι οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω συνεργασία.
Μέσω της αεροπορικής συμφωνίας θα μπορούν ινδικές αεροπορικές εταιρείες να λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.
Επίσης ελληνικές αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να λειτουργούν στα αεροδρόμια μεγάλων ινδικών πόλεων.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ της Ινδίας και κάποιας χώρας της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Παράλληλα στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι το διμερές εμπόριο έχει σταδιακά υποχωρήσει, κυρίως λόγω της ύφεσης στην ελληνική οικονομία.
Η αξία του διμερούς εμπορίου βρίσκονταν στα 606,93 εκατ. δολάρια στο διάστημα 2009-10, αλλά υποχώρησε στα 445 εκατ. δολάρια τη διετία 2015-16.
Η Ελλάδα εξάγει στην Ινδία βαμβάκι, μάρμαρο και γρανίτη, φύλλα αλουμινίου και ανθρακικό ασβέστιο, ενώ οι βασικές εξαγωγές της Ινδίας περιλαμβάνουν προϊόντα πετρελαίου, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ηλεκτρικούς μετασχηματιστές, κατεψυγμένες γαρίδες και κάσιους.
Περί των 10.000 Ινδών ζουν στην Ελλάδα και οι περισσότεροι εξ αυτών εργάζονται είτε σε εργοστάσια, είτε στον κατασκευαστικό κλάδο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης