Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη φορολογική μεταρρύθμιση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη φορολογική μεταρρύθμιση
Με οριακές μεταβολές έκλεισε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης από τη Γερουσία
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (27/11/2017) η Wall Street, με τους δείκτες να υποχωρούν από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά που είχαν «αγγίξει» νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης από τη Γερουσία στις ΗΠΑ, που αναμένεται αυτή την εβδομάδα.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,10%, στις 23.580,78 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,04% και έκλεισε στις 2.601,42 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,15% χαμηλότερα, στις 6.878,52 μονάδες.



H Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει την πρότασή της για τη φορολογική μεταρρύθμιση την προσεχή Πέμπτη (30/11).
Οι επενδυτές αναμένουν με ανυπομονησία τη φορολογική μεταρρύθμιση από την προεδρική εκλογή του Donald Trump το 2016, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι αμφιβολίες σχετικά με το εάν το Κογκρέσο θα μπορέσει να καταλήξει σε μια συμφωνία μέχρι το τέλος του 2017.
Εάν η Γερουσία περάσει την πρότασή της, τότε θα πρέπει να συγγραφεί ένα νομοσχέδιο από κοινού με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σημειώνεται ότι οι προτάσεις της Γερουσίας και της Βουλής διαφέρουν μεταξύ τους, κυρίως ως προς τον χρόνο εφαρμογής της μείωσης του εταιρικού φόρου.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκαν οι μετοχές εταιρειών λιανεμπορίου, λόγω της Cyber Monday αλλά και των προσδοκιών ότι η φετινή εορταστική περίοδος θα συνοδευτεί από ισχυρές πωλήσεις, μετά τις καλές επιδόσεις της Black Friday.
Τα κέρδη στον κλάδο του λιανεμπορίου αντιστάθμισαν την αποδυνάμωση στον κλάδο της ενέργειας, που κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις.
Ο δείκτης SPDR S&P Retail exchange-traded fund (XRT) έκλεισε με κέρδη 0,3%, έχοντας καταγράψει προηγουμένως άνοδος έως και 1,5%.
Οι μετοχές των Macy's και Kohl's ενισχύθηκαν κατά 0,7% και 0,3%.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Amazon σημείωσε άνοδο 0,8%, καθώς στοιχεία της Adobe Analytics έδειξαν ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις της Black Friday ήταν αυξημένες σχεδόν κατά 17% σε σχέση με πέρυσι.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν κατά τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, που έδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση για τον Οκτώβριο του 2017, σε υψηλό 10 ετών.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6,2%, σε έναν εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 685.000 μονάδων τον περασμένο μήνα.
Παράλληλα, με ενδιαφέρον οι επενδυτές μελέτησαν και μια έκθεση του προέδρου της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan.
Ο Kaplan δήλωσε πως θα ήταν κατάλληλη μια αύξηση των επιτοκίων στο «εγγύς μέλλον», προειδοποιώντας ότι η υπερβολική αναμονή για μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ύφεσης.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με απώλειες 1,4% έκλεισε το πετρέλαιο, στα 58,11 δολ. ανά βαρέλι, υποχωρώντας από τα υψηλά δύο ετών, εν μέσω των προοπτικών αύξησης της παραγωγής στις ΗΠΑ, αλλά και της αβεβαιότητας σχετικά με τις προθέσεις της Ρωσίας εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ αυτή την εβδομάδα.
Την Πέμπτη (30/11) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και άλλων πετρελαιοπαραγωγών, κατά την οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής πέρα από τον Μάρτιο του 2018.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης