Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ΤτΕ εμφανίζεται «πιο αισιόδοξη για τα stress tests» αλλά Marshall, Oceanwood δεν έχουν μειώσει τα short

Η ΤτΕ εμφανίζεται «πιο αισιόδοξη για τα stress tests» αλλά Marshall, Oceanwood δεν έχουν μειώσει τα short
Η 3η αξιολόγηση κλείνει έγκαιρα αλλά οι ξένοι επενδυτές δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στο ελληνικό χρηματιστήριο
Η Τράπεζα της Ελλάδος εμφανίζεται πιο αισιόδοξη για τα stress tests των ελληνικών τραπεζών.
Με βάση πληροφορίες από τις επαφές και την ενημέρωση που έχει η ΤτΕ από τον SSM και την ΕΚΤ προκύπτει το συμπέρασμα ότι το δυσμενές σενάριο των stress tests θα είναι πιο ελαστικό από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Στο ίδιο γενικό συμπέρασμα καταλήγουν και οι διοικήσεις των τραπεζών που θα έχουν σήμερα 28 και αύριο 29 Νοεμβρίου επαφές με τον SSM για τα stress tests και τις παραδοχές με τις οποίες θα πραγματοποιηθούν.
Όμως και παρά την αισιοδοξία που διαρρέεται ενδιαφέρον έχει η στάση των κλασικών πλέον short στις ελληνικές τράπεζες.
Marshall, OceanWood κ.α. δεν έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις short θέσεις τους.
Οι εξελίξεις δικαιώνουν πλήρως αναλυτικότατα ρεπορτάζ του bankingnews που είχαν αναφέρει ότι έως το τέλος Νοεμβρίου 2017 αρχικώς και εν συνεχεία έως την ολοκλήρωση των stress tests οι επενδυτές θα παραμείνουν διστακτικοί…για το ελληνικό banking.
Ειδικά έως τα τέλη Νοεμβρίου θα κλείνουν θέσεις ορισμένα funds, θα υπάρξει rebalancing δεικτών και γενικώς οι τιμολόγηση της αγοράς δείχνει ότι…οι τρέχουσες τιμές αποτιμούν το γενικό και ειδικό ρίσκο.
Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει επίσης να εκτιμηθεί είναι ότι η μεγάλη βελτίωση στα ομόλογα το προηγούμενο διάστημα λόγω του swap ήταν αποτέλεσμα κερδοσκοπίας.
Έτσι εξηγείται γιατί εσχάτως οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν αυξηθεί.
Πάντως σε γενικές γραμμές μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής των 20 παλαιών ομολόγων σε 5 νέα θα υπάρξει ένας σχετικός ορθολογισμός στην τιμολόγηση του ρίσκου χώρας με σχετική μείωση αποδόσεων.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι ενώ η 3η αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα – πιο γρήγορα από οποιαδήποτε αξιολόγηση στο παρελθόν – οι αγορές και οι διεθνείς επενδυτές δεν είναι έτοιμοι να αναλάβουν επενδυτικό ρίσκο στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης