Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoE: «Πέρασαν» το stress test οι βρετανικές τράπεζες - Μπορούν να ανταπέξελθουν σε ένα «άτακτο» Brexit

BoE: «Πέρασαν» το stress test οι βρετανικές τράπεζες - Μπορούν να ανταπέξελθουν σε ένα «άτακτο» Brexit
Με επιτυχία πέρασαν οι βρετανικές τράπεζες το stress test της Τράπεζας της Αγγλίας

Με επιτυχία πέρασαν οι βρετανικές τράπεζες το stress test της Τράπεζας της Αγγλίας, με την BoE να ανακοινώνει ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε ένα «άτακτο» Brexit.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής, καμία βρετανική τράπεζα δεν θα χρειαζόταν να αντλήσει περαιτέρω κεφάλαια και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο από το 2014, όταν ξεκίνησαν τα stress test από την Τράπεζα της Αγγλίας.
Μολονότι Barclays και Royal Bank of England απέτυχαν με βάση το ύψος του κεφαλαίου που διακρατούσαν στις αρχές του 2017, δεν χρειάζονται αύξηση κεφαλαίων, καθώς τα αύξησαν στη διάρκεια του έτους.
Χωρίς επιφυλάξεις πέρασαν τη «δοκιμασία» οι HSBC, Lloyds Banking Group, Santander, Standard Chartered και Nationwide Building Society.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της BoE, Mark Carney, για πρώτη φορά όλες οι μεγάλες τράπεζες πέρασαν το stress test, το οποίο περιελάμβανε πτώση 33% στις τιμές κατοικιών και διπλασιασμό του δείκτη ανεργίας.
Όπως τόνισε, με βάση το σενάριο οι τράπεζες θα έχαναν 50 δισ. στερλίνες τα πρώτα δύο χρόνια, ζημιά ικανή να τους εξαφανίσει δέκα χρόνια πριν.
Ωστόσο πλέον οι τράπεζες είναι σε θέση να ανταποκριθούν.
Σε ανακοίνωσή της η Standard Chartered κάνει λόγο για ισχυρή ρευστότητα και υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα του stress test αντικατοπτρίζουν τη σημαντική προσπάθεια του Ομίλου για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες ενός ακραίου stress σεναρίου.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, Ewen Stevenson, τόνισε ότι η τράπεζα καταγράφει πρόοδο, ωστόσο παραδέχθηκε ότι απομένει πολύ δουλεία ακόμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης