Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έφοδος της αντιτρομοκρατικής σε τρία διαμερίσματα σε Παγκράτι, Νέο Κόσμο - Υποψίες για διεθνή τρομοκρατία

tags :
Έφοδος της αντιτρομοκρατικής σε τρία διαμερίσματα σε Παγκράτι, Νέο Κόσμο - Υποψίες για διεθνή τρομοκρατία
Εξετάζεται αν προετοίμαζαν κάποιο χτύπημα ενόψει και της επίσκεψης Erdogan στην Αθήνα
(upd) Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στις περιοχές του Παγκρατίου και του Νέου Κόσμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 9 προσαγωγές Τούρκων κουρδικής καταγωγής, καθώς όπως αναφέρεται, η επιχείρηση συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία.
Η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση υπολογιστών και άλλου υλικού, ενω εντοπίστηκε και μια αγνώστου ταυτότητας ύλη, για την οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι εκρηκτική, ρολόγια, καλώδια και άλλα αντικείμενα.
Μια από τις εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής είναι ότι οι 9 προσαχθέντες σχεδίαζαν να κατασκευάσουν βόμβες ενώ παράλληλα εξετάζεται αν προετοίμαζαν κάποιο χτύπημα ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του προέδρου της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan τον Δεκέμβριο.
Παράλληλα εξετάζεται αν οι εννέα προσαχθέντες σχετίζονται με την υπόθεση μεταφοράς οπλισμού από τα τουρκικά παράλια στη Χίο, τον Αύγουστο του 2013, υπόθεση που είχε εγείρει μια σειρά από ερωτήματα για το εάν επρόκειτο για τουρκική ένοπλη οργάνωση που εδρεύει στην Αθήνα, για εγχώρια τρομοκρατία ή για λαθρεμπόριο και διακίνηση όπλων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης