Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Η ισχυρή αγορά εργασίας θα ενισχύσει τελικά τον πληθωρισμό

Dudley (Fed): Η ισχυρή αγορά εργασίας θα ενισχύσει τελικά τον πληθωρισμό
Ο επικεφαλής της New York Fed εκτιμά ότι ο χαμηλός πληθωρισμός με τη χαμηλή ανεργία δεν είναι στην πραγματικότητα κακός συνδυασμός
Τη θέση ότι η εξαιρετικά ισχυρή αγορά εργασίας θα συμβάλει στην αύξηση του πληθωρισμό με την πάροδο του χρόνου, διατύπωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve της Νέας Υόρκης, William Dudley, χωρίς ωστόσο να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τις προοπτικές των επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Εδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, ο Dudley δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται κοντά στην πλήρη απασχόληση, μία κατάσταση η οποία θα τροφοδοτήσει τα κέρδη στους μισθούς με την πάροδο του χρόνου, τα οποία εν τέλει θα διεισδύσουν σε ευρύτερες πιέσεις στις τιμές και θα συμβάλουν στην ώθηση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.
Παράλληλα, επαναδιατύπωσε την άποψή του ότι ο χαμηλός πληθωρισμός σε συνδυασμό με τα χαμηλά επιτόκια «δεν είναι στην πραγματικότητα κακός», διότι θα επέτρεπε στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να «διερευήσουν» πόσο χαμηλότερα μπορούν να υποχωρήσουν τα ποσοστά ανεργίας πριν αυξηθεί ο πληθωρισμός.
«Οι περισσότεροι κεντρικοί τραπεζίτες θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην τρέχουσα κατάσταση που αντιμετωπίζει η Fed», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Dudley.
Αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια της τράπεζας σε ότι αφορά την αύξηση των επιτοκίων, ο Dudley δεν πραγματοποίησε κάποιο σχόλιο, σημειώνοντας μόνο ότι ότι η τράπεζα «καταργεί σταδιακά τη διευκόλυνση στη νομισματική πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης