Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street, με macro και Fed στο επίκεντρο

Ήπια άνοδος στη Wall Street, με macro και Fed στο επίκεντρο
Με άνοδο άνοιξε η Wall Street, εν αναμονή στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και της κατάθεσης του Jerome Powell στη Γερουσία

Με ήπια άνοδο άνοιξε σήμερα (28/11/2017) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια σειρά από σημαντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και την κατάθεση του Jerome Powell ενώπιον της Γερουσίας, όπου θα επιβεβαιωθεί ο διορισμός του στη θέση του νέου προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed).
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,26%, στις 23.642,69 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,19% και κινείτο στις 2.606,28 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κινείτο κατά 0,18% υψηλότερα, στις 6.891,16 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν όψει της ψηφοφορίας της Πέμπτης (30/11) στη Γερουσία για τη φορολογική μεταρρύθμιση.


Οι προετοιμασμένες δηλώσεις του Powell υποδηλώνουν ότι ο αξιωματούχος της Fed θα παραμείνει προσκολλημένος στο στάτους κβο των σταδιακών αυξήσεων ων επιτοκίων, καθώς και της σταθερής μείωσης του χαρτοφυλακίου ομολόγων της κεντρικής τράπεζας, γνωστού ως ισολογισμού.
Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε και η ομιλία του προέδρου της Fed της Νέας Υόρκης, William Dudley, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εξαιρετικά ισχυρή αγορά εργασίας θα συμβάλει στην αύξηση του πληθωρισμού με την πάροδο του χρόνου.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν όψει της ψηφοφορίας της Πέμπτης (30/11) στη Γερουσία για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Οι επενδυτές αναμένουν με ανυπομονησία τη φορολογική μεταρρύθμιση από την προεδρική εκλογή του Donald Trump το 2016, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι αμφιβολίες σχετικά με το εάν το Κογκρέσο θα μπορέσει να καταλήξει σε μια συμφωνία μέχρι το τέλος του 2017.
Εάν η Γερουσία περάσει την πρότασή της, τότε θα πρέπει να συγγραφεί ένα νομοσχέδιο από κοινού με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Εν τω μεταξύ, ώθηση δέχεται και σήμερα η μετοχή της Amazon, στον απόηχο των ισχυρών διαδικτυακών πωλήσεων που κατέγραψε χθες, κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Cyber Monday.
Η μετοχή του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου ενισχύεται κατά 0,2%, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Adobe Insights, οι πωλήσεις της Cyber Monday ξεπέρασαν τα 6,59 δισ. δολ.
Η μετοχή της Amazon καταγράφει ισχυρές επιδόσεις την τελευταία εβδομάδα, καθώς ξεκίνησε δυναμικά η εορταστική περίοδος.
Σύμφωνα με την Adobe Insights, οι διαδικτυακές πωλήσεις της Black Friday ανήλθαν σε 5,03 δισ. δολ.
Η Amazon βρήκε επίσης στήριξη στην αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της από την Goldman Sachs, σε 1.450 δολ. από 1.300 δολ.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές παρουσιάζονται προβληματισμένοι απέναντι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ και θα κατά πόσο θα υπάρξει επέκτασή της.
Περί τις 17:00, το αργό υποχωρούσε κατά 0,3%, στα 57,9 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,4% χαμηλότερα, στα 63,1 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης