Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ο Αποστολόπουλος τελικά ήθελε να κάνει ακριβή τη μετοχή του Υγεία για να μην την αγοράσει το CVC

tags :
Ο Αποστολόπουλος τελικά ήθελε να κάνει ακριβή τη μετοχή του Υγεία για να μην την αγοράσει το CVC
Η τιμή της μετοχής είναι υψηλότερη από την τιμή της δημόσιας πρότασης επομένως έχει μπλοκαριστεί η εντολή αγοράς
Πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα αναφορικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση που έγινε από τον μεγαλομέτοχο του Ιατρικού Αθηνών μέσω της εταιρείας Γεώργιος Αποστολόπουλος Συμμετοχών επί των μετοχών του Υγεία που είναι σε ελεύθερη διασπορά.
Όπως φαίνεται η αγορά λειτούργησε ενάντια στη βούληση του προτείνοντος αφού η μετοχή διαπραγματεύεται υψηλότερα από το ύψος του τιμήματος και ο Γ. Αποστολόπουλος δεν αγοράζει μετοχές, αφού δεν μπορεί....
Πιο συγκεκριμένα είναι στα 0,4680 - 0,47 ευρώ ή 2 σεντς υψηλότερα από το τίμημα που πρόσφερε η εταιρεία για να αγοράσει το 30% του συνόλου των μετοχών.  
Επομένως το "καλύτερο" σενάριο για τον ίδιο τον Αποστολόπουλο είναι η απόκτηση έως το 5% του Υγεία.
Και αυτό το σενάριο είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Από την άλλη υπάρχει το ερώτημα, αν έχει τα χρήματα να αγοράσει το 30%, ήτοι κάτι παραπάνω από 40 εκατ. ευρώ, γιατί η αναδιάρθρωση των δανείων του Ιατρικού Αθηνών έγινε χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου μέσω αύξησης κεφαλαίου, μια κίνηση που θα βελτίωνε και την καθαρή θέση, και τη ρευστότητα του ομίλου και θα μείωνε και τον τραπεζικό δανεισμό.
Είναι λοιπόν σύμφωνα με κάποια στελέχη της αγοράς, γιατί αν υπήρχε ρευστότητα οι τράπεζες δεν απαίτησαν τη συμμετοχή του βασικού μετόχου όπως το έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά η μόνη λογική εξήγηση είναι πως ο προτείνων λειτούργησε αφυπνιστικά, ώστε να καταστήσει τη μετοχή του Υγεία ακριβή και να μην μπορεί κάποιος άλλος αγοραστής να κινηθεί επιθετικά, όπως για παράδειγμα το fund CVC που έχει κάνει σημαντικές εξαγορές τους προηγούμενους μήνες.
Παράλληλα με την άνοδο που κατέγραψαν και οι υπόλοιπες μετοχές του κλάδου περιορίζεται το περιθώριο ανόδου που έχουν οι μετοχές βάσει των θεμελιωδών μεγεθών με την πιο φθηνή του κλάδου να παραμένει η ΙΑΣΩ, αν και τώρα πρέπει να δουν οι επενδυτές πως διαμορφώνεται ο ισολογισμός μετά την πώληση του ΙΑΣΩ General.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης