Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple κατηγορεί την Qualcomm για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

tags :
Η Apple κατηγορεί την Qualcomm για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας
Η Apple  ζητά αποζημίωση από την Qualcomm για την παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας χωρίς να ορίζει ποσό
Η Apple κατέθεσε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2017, κατηγορίες εναντίον της Qualcomm, υποστηρίζοντας ότι τα τσιπ κινητής τηλεφωνίας Snapdragon της εταιρείας που τροφοδοτούν μια μεγάλη ποικιλία συσκευών που βασίζονται στο λειτουργικό Android, παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple, προσθέτοντας άλλο ένα επεισόδιο σε μία μακρόχρονη διαμάχη.
Η Qualcomm, τον Ιούλιο 2017, κατηγόρησε την Apple ότι παραβίασε πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την ικανότητα των κινητών τηλεφώνων, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Η Apple έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς της Qualcomm και ισχυρίστηκε ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm ήταν άκυρα, μια κοινή κίνηση σε τέτοιες περιπτώσεις.
Την Τετάρτη, όμως, σε μια κατάθεση στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Ντιέγκο, η Apple αναθεώρησε την απάντησή της στην καταγγελία της Qualcomm, με τις δικές της κατηγορίες.
Η Apple ισχυρίζεται ότι κατέχει τουλάχιστον οκτώ διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που έχει παραβιάσει η Qualcomm.
Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι κάθε τμήμα του επεξεργαστή ενός τηλεφώνου αντλεί μόνο την ελάχιστη απαιτούμενη ισχύ, απενεργοποιώντας τμήματα του επεξεργαστή, όταν αυτά δεν είναι απαραίτητα και βελτιώνοντας τις λειτουργίες ύπνου και αφύπνισης.
Κατά την κατάθεσή της, η Apple ισχυρίζεται ότι οι επεξεργαστές Snapdragon 800 και 820 της Qualcomm, που βρίσκονται στα τηλέφωνα της Samsung Electronics και τα τηλέφωνα Pixel της Alphabet της Google, παραβιάζουν αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
"Η Apple άρχισε να αναζητά αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, χρόνια πριν η Qualcomm ξεκινήσει να κατηγορεί την Apple" γράφει η εταιρεία στην καταγγελία της.
Η Apple δήλωσε ότι ζητά αποζημίωση από την Qualcomm που εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο, χωρίς να έχει ορίσει ποσό.
Η Qualcomm κατέθεσε αγωγή παράβασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ταυτόχρονα καταχώρησε καταγγελία στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, επιδιώκοντας να απαγορεύσει την εισαγωγή iPhones της Apple που χρησιμοποιούν εξαρτήματα της ανταγωνίστριας Intel λόγω των εικαζόμενων παραβιάσεων των ευρεσιτεχνιών.
Η διαμάχη μεταξύ της Apple και της Qualcomm σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αποτελεί μέρος ενός ευρύτατου νομικού πολέμου μεταξύ των δύο εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης