Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Πολύπλοκη η αναδιάρθρωση χρέους της Βενεζουέλας, όπως και της Ελλάδος το 2012

tags :
Moody's: Πολύπλοκη η αναδιάρθρωση χρέους της Βενεζουέλας, όπως και της Ελλάδος το 2012
Moody's: Πολύπλοκη η αναδιάρθρωση χρέους της Βενεζουέλας
Μετά την μην αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων από την Βενεζουέλα (Caa3, αρνητικό outlook) το οποίο είναι πιστωτικό γεγονός, η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας της Λατινικής Αμερικής θα μπορούσε να είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες κρατικές αναδιαρθρώσεις χρέους αναφέρει σε report της η Moody's.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναμένει ότι η συνδυασμένη αναδιάρθρωση του χρέους της Βενεζουέλας, η οποία θα ακολουθήσει μετά την μη πληρωμή τοκοχρεολυσίων ομολόγων που έχουν εκδοθεί από την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA και την κυβέρνηση, θα υπερβεί πιθανώς τα 65,2 δισ. δολάρια.
Το ποσό αυτό θα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που καταγράφεται από την Moody's, πίσω από αυτή της Ελλάδας το 2012, της Αργεντινής το 2001 και της Ρωσίας το 1998.
Η Moody's σημειώνει ότι η αναδιάρθρωση χρέους της Βενεζουέλας θα είναι πιο περίπλοκη από ό, τι άλλες κρατικές αναδιαρθρώσεις με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο το αποτέλεσμα.
Η Moody's είχε υποβαθμίσει τη Βενεζουέλα στο "Caa3" από το "Caa1" τον Ιανουάριο του 2015 και έδωσε αρνητικό outlook για την βαθμολογία τον Μάρτιο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης