Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Έρευνα για την αυτοκτονία του Κροατοβόσνιου Slobodan Praljak στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ολλανδία: Έρευνα για την αυτοκτονία του Κροατοβόσνιου Slobodan Praljak στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Ο κατηγορούμενος ήπιε δηλητήριο κατά την ανάγνωση των ποινών τους για τα εγκλήματα που διέπραξαν στον εμφύλιο πόλεμο της Βοσνίας
Έρευνα για το πώς ο Slobodan Praljak, ο Κροατοβόσνιος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Βοσνία αυτοκτόνησε μπροστά στους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη διεξάγουν οι ολλανδικές αρχές.
Η εισαγγελία της Χάγης ανακοίνωσε ότι «έπειτα από αίτημα του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία» αρχίζει έρευνα για τον θάνατο του Slobodan Praljak.
«Στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Slobodan Praljak κατάπιε κάτι και πέθανε πιθανόν από τις συνέπειες της πράξης αυτής» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία της Χάγης, αναφέροντας πως η έρευνα αναμένεται κυρίως να προσδιορίσει αν ο Slobodan Praljak έλαβε βοήθεια για να αυτοκτονήσει.
«Προς το παρόν η έρευνα θα επικεντρωθεί στο ενδεχόμενο της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και στην «παραβίαση» του κανονισμού για τις ιατρικές ουσίες» υπογραμμίζει η εισαγγελία, τονίζοντας ότι δεδομένου ότι τώρα αρχίζει η έρευνα, δεν μπορούν να γίνουν περισσότερα σχόλια.
Το δραματικό συμβάν σημειώθηκε κατά την εκφώνηση της ετυμηγορίας στο εφετείο του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία σε βάρος έξι πρώην υψηλόβαθμων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων των Κροατών της Βοσνίας που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη διάρκεια της κροατομουσουλμανικής σύγκρουσης (1993-1994) στο πλαίσιο του πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (1992-1995).
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας που επιβεβαίωσε την καταδίκη του σε 20ετή κάθειρξη, ο Slobodan Praljak, 72 ετών στάθηκε όρθιος απέναντι στους δικαστές και είπε ότι «ο Σλόμπονταν Πράλγιακ δεν είναι εγκληματίας πολέμου, απορρίπτω με περιφρόνηση την ετυμηγορία σας».
Στη συνέχεια έβγαλε από την τσέπη του ένα φιαλίδιο και κατάπιε το περιεχόμενό του.
Ο δικηγόρος του πρόφερε τη λέξη «δηλητήριο» ενώ η δίκη διακόπηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης