Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υψηλές οι ζημιές της Lamda Development στην τελική γραμμή - Θα αυξηθούν στο 12μηνο λόγω πώλησης ακινήτου

tags :
Υψηλές οι ζημιές της Lamda Development στην τελική γραμμή - Θα αυξηθούν στο 12μηνο λόγω πώλησης ακινήτου
Η εταιρεία πούλησε στο Βελιγράδι προς 25 εκατ. ευρώ την ώρα που είναι καταχωρημένο στα βιβλία της προς 40,4 εκατ. ευρώ
 
Μπορεί η Lamda Dev. να «πανηγυρίζει» στο δελτίο τύπου για «ιστορικό ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας» και η αλήθεια να είναι πως τα EBΙTDA pro forma να ήταν ύψους 30,1 εκατ. ευρώ από 26,7 εκατ. ευρώ στο περσινό εννεάμηνο, ωστόσο η τελική γραμμή είχε εξαιρετικά μεγάλες ζημιές.
Πιο συγκεκριμένα ανήλθαν στα 22 εκατ. ευρώ οι ζημιές από μηδενικό σχεδόν αποτέλεσμα στην προηγούμενη περίοδο.
Υπήρξε ζημιά από αποτίμηση ακινήτων αλλά και οι καθαροί τόκοι έφαγαν 18,9 εκατ. ευρώ από τα EBITDA.
Μάλιστα η ζημιά στη χρήση πιθανότατα να είναι σημαντικά μεγαλύτερη αφού όπως ανακοίνωσε η εταιρεία πούλησε ακίνητο στο Βελιγράδι προς 25 εκατ. ευρώ αλλά η λογιστική αξία του ακινήτου ήταν 40,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή το τίμημα ήταν χαμηλότερο κατά 15,4 εκατ. ευρώ έναντι της αξίας που το έχει αποτυπώσει στα βιβλία της η εισηγμένη.
Mε αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε σχετικά: «Η καινοτομία, η εξωστρέφεια και οι διεθνείς συνεργασίες παραμένουν οι βασικές μας αρχές για να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.
Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε έτοιμοι, να ξεκινήσουμε το εμβληματικό έργο του Ελληνικού, το οποίο θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη της χώρας, καθιστώντας την επενδυτικό, τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό, δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας άμεσα καθώς και το μεγαλύτερο παράκτιο μέτωπο στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης