Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ – Πιθανή ημερομηνία η 11η Ιανουαρίου

tags :
Ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ – Πιθανή ημερομηνία η 11η Ιανουαρίου
Οι θεσμοί απορρίπτουν τα αιτήματα των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό για μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο προκειμένου να ετοιμάσουν τις δεσμευτικές οικονομικές τους προσφορές
Ταχεία ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ ζητούν οι δανειστές, δημιουργώντας ισχυρά προσκόμματα στην κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να κάνουν αποδεκτό το αίτημα των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό για παράταση της ημερομηνίας υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία των τεσσάρων ευρωπαίων διαχειριστών, δηλαδή των εταιριών Snam – Fluxys – Εnagas - Gasunie, έχει ζητήσει παράταση έως τις 22 Ιανουαρίου 2018 αντί της 22ας Δεκεμβρίου 2017 που λήγει κανονικά η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, ενώ η ισπανική Reganosa ζητεί παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου.
Οι δυο κοινοπραξίες υποστηρίζουν ότι τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτεί ο διαγωνισμός στην φάση αυτή είναι ασφυκτικά και ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο, δεδομένων και των εσωτερικών διαδικασιών που απαιτεί κάθε εταιρία για τη διαμόρφωση των προσφορών, την έγκρισή τους από τα Διοικητικά Συμβούλια κλπ.

Παραμένει ισχυρό το ενδιαφέρον των δύο διεκδικητών

Το ζήτημα συζητήθηκε χθες 29/11 από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ χωρίς να ληφθεί απόφαση, αλλά δεδομένων των ισχυρών πιέσεων εκ μέρους των θεσμών το πλέον πιθανό είναι να δοθεί μόνο ολιγοήμερη παράταση πιθανώς έως τα μέσα Ιανουαρίου.
Μια εκ των ημερομηνιών που συζητείται είναι η 11η Ιανουαρίου, όπως έχει ήδη γράψει το World Energy News.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η πώληση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ και ειδικότερα η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών ως το τέλος του 2017 έχει συμπεριληφθεί στα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.
Μεταξύ των θεμάτων που μένουν να αντιμετωπιστούν είναι να καταρτιστεί το Shareholder Agreement και το SPA, δηλαδή η συμφωνία μετόχων και η συμφωνία αγοράς και πώλησης των μετοχών αντίστοιχα.
Το ενδιαφέρον πάντως των δύο επιχειρηματικών σχημάτων παραμένει ενεργό, όπως διαβεβαιώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες επιμένουν ότι τα αιτήματα παράτασης δεν σχετίζονται με κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα, αλλά με τις τεχνικές διαδικασίες του διαγωνισμού.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης