Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Μικρότερη του αναμενομένου η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο 2017, στο +0,5%

Ιαπωνία: Μικρότερη του αναμενομένου η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο 2017, στο +0,5%
Η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής ήταν καλά πολύ μικρότερη σε σύγκριση με το +2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι
Μικρότερη του αναμενομένου αποδείχθηκε η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (30/11) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, συνεχίζοντας τα μεικτά πρόσημα που εμφανίζει ο κλάδος καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά +0,5% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2017, δεχόμενη ώθηση από τα κέρδη που σημειώθηκαν στην παραγωγή ηλεκτρονικών μηνχανημάτων, ενώ παράλληλα συνιστά ανάκαμψη σε σύγκριση με την πτώση της τάξεως του -1% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατά πολύ κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση της τάξεως του +2%.
Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της σχετικής έρευνας, οι κατασκευαστές αναμένουν ενίσχυση της παραγωγής κατά +2,8% τον Νοέμβριο, με την άνοδο να επιταχύνεται κατά +3,5% τον Δεκέμβριο.
Σημειώνεται ότι για το τρίτο τρίμηνο του 2017, η ιαπωνική οικονομία αυξήθηκε κατά +1,4% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας το μεγαλύτερη σερί ανάπτυξης των τελευταίων 16 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης