Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strauch (ESM): Οι χώρες της ευρωζώνης παράγουν το 14,4% των εξαγωγών παγκοσμίως

Strauch (ESM): Οι χώρες της ευρωζώνης παράγουν το 14,4% των εξαγωγών παγκοσμίως
Το μερίδιο της ευρωζώνης στις εξαγωγές παγκοσμίως είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες μεγάλες οικονομίες του κόσμου
«Κατά πολλούς τρόπους, η ευρωζώνη είναι πιο ανοιχτή μεγάλη οικονομία του κόσμου» επεσήμανε σήμερα (30/11/2017) ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Rolf Strauch.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι το μέγεθος των εξαγωγών/εισαγωγών ως ποσοστό επί του μεγέθους των χωρών της ευρωζώνης έφτασε στο 80% το 2016, που είναι μακράν η μεγαλύτερη συνεισφορά οποιασδήποτε από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Σύμφωνα με τον Strauch, οι χώρες της ευρωζώνης παράγουν το 14,4% των παγκόσμιων εξαγωγών - το υψηλότερο μερίδιο για κάθε μεγάλη οικονομία στον κόσμο
«Οι καθαρές διεθνείς επενδύσεις δείχνουν ότι η ευρωζώνη έχει υψηλότερα assets παγκοσμίως από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη περιοχή» τόνισε ο ίδιος ενώ αναφέρθηκε στα οφέλη της ενιαίας αγοράς με την ελεύθερη κίνηση αγαθών, υπηρεσιών, ανθρώπων και κεφαλαίων.
Οι χώρες της ευρωζώνης άνοιξαν επίσης της αγορές προϊόντων τους, μείωσαν τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα περισσότερο από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία τις τελευταίες δεκαετίες, δημιουργώντας
ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κλίμα.
Επικαλούμενος δε τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο Strauch τόνισε ότι το 1/3 των πιο ανταγωνιστικών 25 χωρών βρίσκεται στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης