Τελευταία Νέα

Το εντυπωσιακό ράλι των τραπεζών απομακρύνει προς το παρόν τους short από την θέση του οδηγού.

tags :
Το εντυπωσιακό ράλι των τραπεζών απομακρύνει προς το παρόν τους short από την θέση του οδηγού.
Αλλάζει άρδην τις βραχυπρόθεσμες τεχνικές ισορροπίες της Αγοράς
Το εντυπωσιακό ράλι των τραπεζών απομακρύνει προς το παρόν τους short από την θέση του οδηγού

Πέτρος Στεριώτης – Nuntius Sec.

Το εντυπωσιακό ράλι του Τραπεζικού κλάδου αλλάζει άρδην τις βραχυπρόθεσμες τεχνικές ισορροπίες της Αγοράς και απομακρύνει προς το παρόν τους short από την θέση του οδηγού.

Με μία πρώτη ματιά, οι επενδυτές φαίνεται να χαιρετίζουν την επιτυχία του swap ομολόγων, που τονώνει την εμπορευσιμότητα των τίτλων που εκδόθηκαν στα πλαίσια του PSI.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η πορεία των τιμών των Τραπεζικών μετοχών απεικόνισε τη δυσαρέσκεια των Επενδυτών απέναντι στο ενδεχόμενο αυτές να χρειαστούν γενναίες κεφαλαιακές ενισχύσεις το 2018 και αυτούς να καλούνται να βάλουν (και πάλι) το χέρι στην τσέπη για να τις στηρίξουν.

Μέχρι την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής, την ανάλυση των επιπτώσεων που θα έχει η εφαρμογή των νέων λογιστικών προτύπων και με δεδομένο ότι χρειάζονται απτά δείγματα αποτελεσματικής αναδιάρθρωσης των δανειακών χαρτοφυλακίων του κλάδου, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον Τραπεζικό δείκτη θα είναι αρκετά θολή και αναμένουμε ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Η οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον Τραπεζικό κλάδο είναι, με τα υπάρχοντα δεδομένα, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη. Στις επόμενες συνεδριάσεις θα φανεί αν το σημερινό άλμα του Τραπεζικού δείκτη έχει δυνατά πόδια, ή αν απέκτησε τόσο momentum με τη βοήθεια του window dressing, ενόψει και του σημερινού μηνιαίου κλεισίματος.

Η Ελληνική Οικονομία, παρά την υποχώρηση του “country risk”, δεν επιδεικνύει αντανακλαστικά πιεσμένου ελατηρίου, ως θα όφειλε μετά από τόσα χρόνια ύφεσης. Το μέγεθος των όποιων μακροοικονομικών βελτιώσεων δεν είναι δυστυχώς τέτοιο που θα οδηγήσει συνειρμικά τους επενδυτές σε προσδοκίες για ανώτερη των προσδοκιών βελτίωση, στην ποιότητα του ενεργητικού των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Από πλευράς τεχνικής ανάλυσης ο Γενικός Δείκτης στηρίζεται από τις 700 μονάδες, με τον στόχο των αγοραστών να είναι η προσέγγιση των 770 μέσα στο επόμενο διάστημα. Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση τα αντίστοιχα επίπεδα βρίσκονται στις 1.830 και στις 2.030 μονάδες.

http://www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης