Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης στο ΒΝ: Ο Τσίπρας σου κλέβει όλο το σπίτι και... σου επιστρέφει το ρολόι - Είναι μετρ της kolotoumba

Λαφαζάνης στο ΒΝ: Ο Τσίπρας σου κλέβει όλο το σπίτι και... σου επιστρέφει το ρολόι - Είναι μετρ της kolotoumba
Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στο σφυρί σπίτια των 30 και 40 τ.μ.
«Το μέρισμα που δίνει ο Αλέξης Tσίπρας δεν διαφέρει από το ρολόι που σου επιστρέφει ο κλέφτης, ο οποίος προηγουμένως έχει μπει στο σπίτι σου και έχει… σηκώσει όλα τα τιμαλφή».
Αυτό δηλώνει με συνέντευξή του στο bankingnews.gr, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ θεωρεί υπεύθυνο για τη μεγάλη φορο-ληστεία του ελληνικού λαού τον πρωθυπουργό, ο οποίος θεωρεί ότι αυτός και η κυβέρνησή του προωθούν σχέδιο υφαρπαγής της περιουσίας του λαού μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
«Κάθε Τετάρτη διασώζονταν στα Ειρηνοδικεία σπίτια των 30, των 40 και 50 τ.μ. τώρα πάνε κι αυτά», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να διαγράψουν τα δάνεια- χρέη αφού έχουν ανακεφαλαιοπιιηθεί με λεφτά του ελληνικού λαού.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από τα Μνημόνια ενώ βλέπει την εκλογική κατακρήμνιση του ΣΥΡΖΑ στις επικείμενες εθνικές εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πιάσει πάτο.
O Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλά για τους 35 βουλευτές που διαφώνησαν με το 3ο Μνημόνιο και αποχώρησαν από τν ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο Α. Τσίπρας να βρει κοινοβουλευτική στήριξη από τη ΝΔ. το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που ψήφισαν όλοι μαζί τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Νίκο Θεοδωρόπουλο

Με το ΣΥΡΙΖΑ φθάσαμε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς; Τι έχετε να πείτε;

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση καταφεύγει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διότι με τους παραδοσιακούς πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία δεν μπορούσαν να προωθήσουν το σχέδιο της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας των λαϊκών περιουσιών, λόγω των αντιδράσεων, που έβρισκαν, από ένα μεγάλο και ουσιαστικό κίνημα για την προστασία της λαϊκής περιουσίας το οποίο πρωτοστατεί η Λαϊκή Ενότητα.
Οι ηλεκτρονικοί αυτοί πλειστηριασμοί δεν πρέπει να περάσουν, δεν πρέπει να προχωρήσουν στη πράξη, διότι αυτό θα συνιστούσε μια πολύ μεγάλη ληστεία για τον ελληνικό λαό και ένα πολύ μεγάλο πλήγμα, θα έλεγα, για την ελληνική οικονομία.

Μήπως το κίνημα κατά των πλειστηριασμών προστατεύει, τους μπαταχτσήδες;

Λαφαζάνης: Αυτό συνιστά μια συκοφαντία σε βάρος του κινήματος.
Λέγεται αυτό.
Είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα και χρησιμοποιείται για την παραπλάνηση του ελληνικού λαού.
Εμείς αυτό που κάνουμε κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της χώρας είναι να προασπίζουμε την πρώτη κατοικία και την μικρομεσαία λαϊκή περιουσία.
Κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία διασώζονται από τον πλειστηριασμό σπίτια των 30 των 40 των 50 των 60 και 70τμ., τα οποία εκπλειστηριάζονται από 20.000 μέχρι 120.000 ευρώ.
Αυτά διασώζουμε κάθε Τετάρτη και τα καταγράφουμε.

Όμως τίθεται το εύλογο ερώτημα.
Μπορεί κάποιος να κρατήσει μια περιουσία, την οποία δεν έχει πληρώσει;

Λαφαζάνης: Ωραία, ποια λύση προτείνεται, δηλαδή, σε όσους βρίσκονται σε προσωρινή δυσχέρεια;
Ο πολίτης αναγνωρίζει την οφειλή του.
Ισχυρίζεται όμως βασίμως, λόγω περιστατικών και καταστάσεων, που δεν οφείλονται κατ’ ανάγκη αποκλειστικά σε αυτόν, ισχυρίζεται λοιπόν, ότι δεν έχει αυτή τη στιγμή να πληρώσει τις δόσεις.
Ζητάει να διευκολυνθεί να μπορέσει σε δεύτερη φάση, σε τρίτη φάση, να ολοκληρώσει την αποπληρωμή.
Και να λάβουμε υπόψη μας ότι γι’ αυτήν την αδυναμία αποπληρωμής, που έχει στο δάνειό του, έχουν γίνει από την τράπεζα προβλέψεις και η τράπεζα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί για αυτό με χρήματα του ελληνικού λαού.
Με δάνειο δηλαδή που έχει πάρει απ’ το δημόσιο.
Κανονικά όλα αυτά τα δάνεια, στα οποία εκδηλώνεται οριστική αδυναμία αποπληρωμής, θα πρέπει να διαγραφούν από τις τράπεζες.

Δεν λέτε όμως ποιος πρέπει να πληρώσει; Αυτός που δεν έχει, να μη πληρώσει αλλά δεν βρίσκουμε ποιος πρέπει να πληρώσει;

Λαφαζάνης: Από την στιγμή που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί η τράπεζα, έχει κάνει τις σχετικές προβλέψεις, γιατί δεν προβαίνει σε διαγραφή των δανείων αυτών;
Πέραν τούτου, μια συνολικότερη λύση απαιτεί εθνικό νόμισμα και εθνικοποίηση των τραπεζών.

Κύριε Λαφαζάνη να περάσουμε στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Μετά από τριάντα μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ σας περάσει ποτέ η σκέψη, μήπως θα ήταν καλύτερα να μην είχε κερδίσει τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Λαφαζάνης: Όχι.
Δεν μου έχει περάσει αυτή η σκέψη.
Αλλά αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν για παράδειγμα μια κυβέρνηση ΝΔ ή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε, δεν βλέπω ότι θα εφάρμοζε μια διαφορετική πολιτική από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας το όνομα της αριστεράς, προχωράει σε πολιτικές και μέτρα πάρα πολύ δυσμενή και αντικοινωνικά, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες κοινωνικές αντιδράσεις, που θα εμφανίζονταν εάν αυτά τα μέτρα τα έπαιρνε μια κυβέρνηση αμιγώς της δεξιάς ή της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό βεβαίως συμβαίνει.
Το βλέπουμε.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να κατασιγάσει, μέχρις ώρας βεβαίως, τις κοινωνικές αντιδράσεις και αυτό άλλωστε το χαρτί το παίζει προς το ευρωπαϊκό κατεστημένο, προς τους «προστάτες» της χώρας στο εξωτερικό, λέγοντας ότι: Κοιτάξτε, εγώ είμαι πιο αποτελεσματική στην πράξη, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πιστωτών και των κηδεμόνων της χώρας, απ’ ό,τι η ΝΔ Επομένως στηρίξτε με.
Εδώ έφτασε στο σημείο ο Αλ. Τσίπρας να παίρνει βραβείο σθένους, διότι είχε την δύναμη να ποδοπατήσει και να προδώσει την λαϊκή εντολή και τις δεσμεύσεις του για να εφαρμόσει πολιτικές και θα ζήλευε και η πιο φανατική νεοφιλελεύθερη δεξιά.

Μήπως είναι βαριά η λέξη όμως που χρησιμοποιήσατε για προδοσία;

Λαφαζάνης: Όχι, δεν είναι καθόλου βαριά λέξη.
Είναι η μόνη λέξη, η οποία αποδίδει την πολιτική ουσία των επιλογών του Αλ. Τσίπρα.
Ο Αλ. Τσίπρας είχε δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, ένα ριζοσπαστικό, τολμηρό πρόγραμμα, το οποίο το πέταξε στα σκουπίδια κυριολεκτικά.
Πέραν αυτού, ο Αλ. Τσίπρας είχε μια μεγάλη δέσμευση με δημοψήφισμα.
Ο ελληνικός λαός ψήφισε ενάντια σε μια μνημονιακή συμφωνία.
Ο Αλ. Τσίπρας με έναν κυνικότατο τρόπο πρόδωσε αυτή τη βούληση του ελληνικού λαού.
Την καταπάτησε. Κανονικά έπρεπε η πράξη αυτή του Αλ. Τσίπρα να τον είχε οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο και όλους όσους συνέργησαν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ στο να διαπράξει αυτό το μέγα πολιτικό έγκλημα σε βάρος της χώρας. Θα έπρεπε τουλάχιστον να παραιτηθεί και όχι να πράξει το ακριβώς αντίθετο, αδιαφορώντας για την βούληση του ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός όμως, λέει, ότι τον Αύγουστο 2018 η Ελλάδα θα είναι χωρίς μνημόνια.

Λαφαζάνης: Έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές, στα λόγια, ότι βγαίνουμε απ’ τα μνημόνιο.
Αν θυμάστε ο Γ. Παπανδρέου είχε πει ότι σε ένα χρόνο θα είχαμε βγει απ’ το μνημόνιο. Θα ήταν ένα πολύ σύντομο διάλειμμα.
Εδώ από το 2010, που μπήκαμε στο μνημόνιο, μπαίνουμε τώρα σε λίγο στο 2018 και μας λένε τώρα τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε απ’ το μνημόνιο.
Είναι αρκετά αμφίβολο, αλλά και αν βγούμε και τυπικά απ’ το μνημόνιο, θα συνεχιστεί η μνημονιακή κηδεμονία της χώρας με έναν άλλο τρόπο.
Κατ’ αρχάς έχουμε, μέχρι το 2022, μέτρα μνημονιακά και υποχρεώσεις.
Από εκεί και πέρα έχουμε κηδεμονία με πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, της τάξης του 2% και πλέον.
Έχουμε κηδεμονία και επιτροπεία μέχρι να αποπληρώσουμε το 70% του δανειακού μνημονιακού χρέους. Δεν υπάρχει κανένα φως στην άκρη του τούνελ, πλην της ανατροπής.

Αν δεν κάνω λάθος, ταυτίζετε την διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Πάντως η κυβέρνηση λέει ότι εγώ δίνω 1,4 δισ. ευρώ κοινωνικό μέρισμα.

Λαφαζάνης: Κοιτάξτε.
Είναι σαν και αυτόν που μπαίνει στο σπίτι σου, σου παίρνει όλα τα τιμαλφή σου και αφού διαμαρτύρεσαι για την ληστεία, που υπέστης, σου γυρίζει το ρολόι σου, παράδειγμα, και σε καλεί να δείξεις ευγνωμοσύνη για την χειρονομία του.
Αφού σε λήστεψε, «πουλάει» πολιτικοκοινωνική συμπεριφορά με τα ληστευμένα;
Γιατί περί αυτού πρόκειται.
Επέβαλλε η κυβέρνηση μια απίστευτη φορολεηλασία και από την ληστεία της κοινωνίας, που προέκυψε από αυτήν την φοροληστεία, κάνει πολιτική φιλανθρωπίας σε κάποια στρώματα του ελληνικού λαού, τα οποία τσάκισε και εξαθλίωσε με την πολιτική της.
 
Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 τον έφεραν πρώτον έναντι του αντιπάλου και λειτούργησαν ως… κολυμβήθρα του Σιλωάμ;

Λαφαζάνης: Εγώ δεν θέλω να δικαιολογήσω την ψήφο του ελληνικού λαού στις 20 του Σεπτέμβρη.
Αλλά θέλω να τονίσω τούτο: 35 βουλευτές μέσα απ’ τη καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ, είπαμε όχι στο μνημόνιο και έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση και να πάει σε εκλογές.
Τι έγινε;
Αντί να πέσει η κυβέρνηση, πήρε 220 ψήφους στη Βουλή στο 3ο μνημόνιο.
Γιατί; βρέθηκαν τα μνημονιακά συνεταιράκια Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.
Έτσι, με τετελεσμένα γεγονότα κάνει την επιλογή να πάει σε εκλογές εξπρές, μέσα σε 20 μέρες.
Εγώ άλλη μια βδομάδα ζήτησα από τον Παυλόπουλο, τον «πραξικοπηματία» Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι συνωμότησε «παρακρατικά» για να αλλοιωθεί η ψήφος του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα και αυτήν τη βδομάδα δεν την έδωσε.
Τόσο φόβο είχαν να δώσουν κάποιο περιθώριο προετοιμασίας στην ΛΑ.Ε. Έτσι εκβίασαν, με τετελεσμένα και χρονική πίεση, την ψήφο του ελληνικού λαού στις 20 Σεπτέμβρη.

Δεν αναμένατε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έβρισκε στήριξη από τα κόμματα της Βουλής που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό;

Λαφαζάνης: Λέω, τι έπρεπε να γίνει.
Μια κυβέρνηση όταν έχει οριακή πλειοψηφία και χάνει 35 βουλευτές στη πιο κρίσιμη ψηφοφορία, δεν είναι μικρό πράγμα, κανονικά έπρεπε όλοι να πούνε για λόγους δημοκρατίας, να πάμε σε εκλογές, χωρίς ψηφισμένο Μνημόνιο.

Πριν ψηφισθεί το 3ο Μνημόνιο;

Λαφαζάνης: Βεβαίως.
Όλοι συνωμοτούσαν, κατά του δημοψηφίσματος, πρόσεξε το αυτό γιατί είναι βασικό, συνωμοτούσαν το «Όχι» να το κάνουν «Ναι».
Γι’ αυτό λέω ότι έπρεπε στο ειδικό δικαστήριο πρώτος στο εδώλιο να είναι ο Τσίπρας αλλά και όλοι οι αρχηγοί του μνημονιακού μπλοκ και φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αυτοί κάνανε συμβούλιο αρχηγών και συνωμοτούσαν απ’ τη άλλη μέρα του δημοψηφίσματος για το πώς το «Όχι» θα το κάνουν όλοι μαζί «Ναι», χωρίς σεβασμό στη λαϊκή βούληση. Και παριστάνουν τους δημοκράτες.
«Δικτατορίσκοι» της δεκάρας είναι όλοι αυτοί. (Γράψτο: «Δικτατορίσκοι» της δεκάρας).

Αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα της κάλπης. Ποια είναι η δική σας πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια παραδειγματική λαϊκή αποδοκιμασία. Εμβληματική, θα έλεγα, εκλογική αποδοκιμασία.
Ο κόσμος έχει αντιληφθεί την μεγάλη κοροϊδία, τον μεγάλο εμπαιγμό, ο οποίος έγινε και νομίζω ότι ο Αλ. Τσίπρας θα δεχθεί παραδειγματικό εκλογικό ράπισμα.
Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.
Δεν έχουν, όμως και κανένα λόγο να δείχνουν στον πάτο τον Τσίπρα. Και όμως τον δείχνουν στον πάτο.

Τι έχετε να πείτε στην πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον κ. Schulz να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με την Merkel.

Λαφαζάνης: Ο Αλ. Τσίπρας έχει καταγράψει διεθνώς μια ελληνική λέξη, που λέγεται πλέον "kolotoumba" και προσπαθεί, απ’ ότι βλέπω, με κάθε τρόπο αυτή την κωλοτούμπα να την εκτελούν αν όχι με τον ίδιο ακροβατικό τρόπο αλλά πάντως με παρόμοιο τρόπο και άλλοι ανά τον κόσμο ηγέτες.
Αυτό προτείνει στον Σούλτς.
Να κάνει μια κωλοτούμπα και αυτός, σε μικρογραφία βεβαίως, της δικιάς του κωλοτούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης