Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραμένει στη θέση του ΥΠΕΞ ο Tillerson, τονίζει ο Λ. Οίκος

ΗΠΑ: Παραμένει στη θέση του ΥΠΕΞ ο Tillerson, τονίζει ο Λ. Οίκος
Την απομάκρυνση του Rex Tillerson και την αντικατάστασή του με τον επικεφαλής της CIA, εξετάζει ο Λευκός Οίκος, αναφέρουν οι New York Times
(upd) Την απομάκρυνση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Rex Tillerson, και την αντικατάστασή του με τον επικεφαλής της CIA, Mike Pompeo, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, φέρεται να εξετάζει ο Λευκός Οίκος, όπως αναφέρει σημερινό (30/11/2014) δημοσίευμα των «New York Times», επικαλούμενο ανώτερους αξιωματούχους, με τον Λευκό Οίκο να επισημαίνει, ωστόσο, ότι ο Tillerson παραμένει στη θέση του.
Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Tom Cotton θα αντικαταστήσει τον Pompeo στη CIA, αναφέρουν οι «New York Times».
Η εφημερίδα επισημαίνει πάντως ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έχει δώσει την τελική του έγκριση στο σχέδιο.
Πάντως, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, υπογραμμίζοντας απλά ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνεχίζει έως αυτή τη στιγμή να διευθύνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Όπως ο πρόεδρος μόλις είπε, "ο Rex παραμένει εδώ".
Δεν θα γίνουν ανακοινώσεις επί προσωπικού σε αυτή τη φάση.
Ο Tillerson συνεχίζει να είναι επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και το σύνολο της κυβέρνησης είναι επικεντρωμένο στο να ολοκληρώσει την απίστευτα επιτυχημένη πρώτη χρονιά της διοίκησης Trump», τόνισε η Sarah Sanders, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.
Την ίδια ώρα, ο Tillerson δήλωσε σε συνεργάτες του άγνοια σχετικά με τις προθέσεις του Λευκού Οίκου να αποχωρήσει από τη θέση του.
Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής Bob Corker, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, δήλωσε πως ο Tillerson «συνεχίζει το έργο του, κανονικά, και δεν είναι ενήμερος σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή».

Πρώτη ενημέρωση: 17:17:12, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης