Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank (Conference Call): Βασικός στόχος για το 2018 η δραστική μείωση των NPEs

tags :
Alpha Bank (Conference Call): Βασικός στόχος για το 2018 η δραστική μείωση των NPEs
Επιθετικότερη στη μείωση των NPEs η Alpha Bank
Την εφαρμογή ενός πιο επιθετικούς προγράμματος μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), ανακοίνωσε η διοίκηση της Alpha Bank, κατά την ενημέρωση των αναλυτών και μετά την παρουσίαση των μεγεθών εννεαμήνου 2017.
Η διοίκηση της τράπεζας διευκρίνισε ότι τα NPEs θα μειωθούν έως το τέλος του 2017 στα 25,1 δισ. ευρώ (από στόχο 26 δισ. που ήταν πριν), ενώ έως το τέλος του 2019 θα έχουν φθάσει στα 16,8 δισ. ευρώ (από 17,5 δισ. ευρώ).
Η Alpha Bank προτίθεται να προχωρήσει σε μείωση των NPEs μέσω πωλήσεων και ρευστοποιήσεων ύψους 5,8 δισ. ευρώ (πριν ο στόχος ήταν για τέσσερα δισ. ευρώ).
Παράλληλα η διοίκηση διευκρίνισε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου 2017 τα NPEs έφθασαν στα 26,8 δισ. ευρώ, ενώ είχε τεθεί στόχος να αγγίξουν τα 26,9 δισ. ευρώ.
Αναφορικά με τα stress tests η διοίκηση της τράπεζας διευκρίνισε ότι η μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θα διαφέρει από αυτήν που θα εφαρμοστεί για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες.
Η μόνη διαφορά είναι ο χρόνος διεξαγωγής για τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου τα αποτελέσματα των stress tests να έχουν δημοσιοποιηθεί πριν από το τέλος του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο του 2018.
Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι περιμένει περίπου 70 φυσικούς και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους και περίπου 2.000 πλειστηριασμούς το 2018 σε υψηλής αξίας περιπτώσεις ακινήτων.
Ο στόχος για μηδενισμό του ELA διατηρείται μέχρι το τέλος του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης