Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs θέλει να υποστηρίξει τους πελάτες της που συναλλάσσονται με Bitcoin

Η Goldman Sachs θέλει να υποστηρίξει τους πελάτες της που συναλλάσσονται με Bitcoin
Η Goldman Sachs εξακολουθεί να μην πιστεύει στο Bitcoin
Η Goldman Sachs προσπαθεί να βρει τρόπους να εξυπηρετήσει τους επενδυτές που θέλουν να συναλλάσσονται με bitcoin, παρόλο που το ψηφιακό νόμισμα παραμένει πολύ ασταθές για την τράπεζα της Wall Street, σύμφωνα με τα σχόλια ενός αντιπροσώπου και του επικεφαλής της την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Σε μια εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος Lloyd Blankfein δήλωσε ότι δεν υπάρχει επικείμενη ανάγκη για την Goldman Sachs, να αναπτύξει μια στρατηγική γύρω από το bitcoin.
"Κάτι που κινείται  περισσότερο από 20% της αξίας του σε μια μέρα δεν το αντιλαμβανόμαστε σαν ένα νόμισμα", δήλωσε ο Blankfein.
Η τράπεζα θα διαπραγματεύεται το bitcoin εάν καθιερωθεί περισσότερο, θα διαπραγματεύεται με λιγότερο ασταθή τρόπο και θα έχει περισσότερη ρευστότητα, είπε.
Ακόμα κι έτσι, η Goldman έχει εξετάσει τρόπους για να διευκολύνει τις συναλλαγές bitcoin για τους πελάτες της.
Αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει, δήλωσε η εκπρόσωπος Tiffany Galvin στο Reuters.
"Σε απάντηση στο ενδιαφέρον των πελατών για τα ψηφιακά νομίσματα, διερευνάμε τον καλύτερο τρόπο να τους εξυπηρετήσουμε στο διάστημα", ανέφερε.
Κυκλοφόρησε το 2009 ως ψηφιακό νόμισμα που δεν υποστηρίζεται ούτε ρυθμίζεται από τις κυβερνήσεις, το bitcoin υποστηρίχθηκε κυρίως από τους λάτρεις της τεχνολογίας. 
Η φήμη του σπιλώθηκε από επενδυτές που έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια και από εκείνους που φέρεται ότι χρησιμοποιούσαν το νόμισμα για να καλύψουν παράνομες συναλλαγές.
Αλλά καθώς η τιμή του έχει αυξηθεί, οι παραδοσιακοί επενδυτές έχουν εισέλθει στην αγορά και οι μεγάλες εταιρείες ανταλλαγής, σκοπεύουν να εισάγουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. 
Η τεχνολογία που υποστηρίζει το bitcoin και ονομάζεται blockchain, έχει επίσης γίνει δημοφιλής μεταξύ των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που τη βλέπουν ως ένα μηχανισμό για να χειρίζονται πιο φθηνά και αποτελεσματικά άλλες συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης