Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Obama δηλώνει πρόθυμος να συμβάλει στην σύσφιξη των σχέσεων ΗΠΑ - Κίνας

Ο Obama δηλώνει πρόθυμος να συμβάλει στην σύσφιξη των σχέσεων ΗΠΑ - Κίνας
Οι σχέσεις Κίνας - ΗΠΑ είναι σημαντικό να είναι καλές δηλώνει ο Barack Obama
Να εξασφαλίσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, προσφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama στην πρώτη συνάντησή του μετά την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο με τον κινέζο ηγέτη Xi Jinping, όπως αναφέρουν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Κινέζος πρόεδρος είπε στον Obama ότι οι δύο πλευρές μοιράστηκαν ένα ευρύ φάσμα κοινών συμφερόντων και είχαν την ευθύνη να διατηρήσουν την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία, δήλωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Αν και ο Obama συναντήθηκε την Τετάρτη οι λεπτομέρειες αναφέρθηκαν από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Ο Obama δήλωσε στον Xi ότι ήταν πρόθυμος να διαδραματίσει ρόλο στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης, ανταλλαγής και συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών, δήλωσε ο Xinhua.
Ήταν ο τελευταίος στην Κίνα τον Σεπτέμβριο του 2016 στην G20 στην ανατολική πόλη Χανγκζού, όπου μαζί με την Xi επικύρωσαν επίσημα τη συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος.
Η συμφωνία χαιρετίστηκε ως θετικό σημάδι για τις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας και ένα παράδειγμα δύο υπερδυνάμεων, που συνεργάζονται για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.
Ο Ομπάμα άνοιξε το ταξίδι του την Τρίτη στη Σαγκάη, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση που διοργάνωσε μη κερδοσκοπική επιχείρηση η Παγκόσμια Συμμαχία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.500 στελέχη της βιομηχανίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού.
Τόνισε στην ομιλία του οι σχέσεις των δύο χωρών ότι οι πιο σημαντικοί διμερείς δεσμοί στον κόσμο και ο διάλογος ήταν ο μόνος τρόπος για την επίλυση των διαφωνιών.
Στο πλαίσιο της περιοδείας, θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi.
Το γραφείο του Barack Obama δήλωσε σε δελτίο Τύπου, ότι ο πρώην πρόεδρος είχε «σφυρηλατήσει μια στενή και συνεργασία με τον πρόεδρο Xi σε θέματα που κυμαίνονται από την αύξηση της παγκόσμιας οικονομίας, έως στην καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης