Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Corbyn «απαντά» στη Morgan Stanley: Έχετε δίκιο - Είμαστε απειλή!

Ο Corbyn «απαντά» στη Morgan Stanley: Έχετε δίκιο - Είμαστε απειλή!
O Jeremy Corbyn θεωρεί τους τραπεζίτες υπεύθυνους για την οικονομική κρίση του 2008 
Ο επικεφαλής των Εργατικών στη Βρετανία, Jeremy Corbyn, είπε στη Morgan Stanley ότι οι τραπεζίτες έχουν δίκιο να τον θεωρούν απειλή διότι θέλει να μεταμορφώσει μια οικονομία όπου οι κερδοσκόποι κέρδισαν εις βάρος των απλών ανθρώπων.
«Όταν λένε ότι είμαστε απειλή, έχουν δίκιο: είμαστε απειλή για ένα βλαπτικό και αποτυχημένο σύστημα που διαβρώνει το νέο» αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχόλιο του στο twitter που συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο.
Επισημαίνεται ότι η Morgan Stanley τον προηγούμενο μήνα προειδοποίησε ότι η πολιτική αβεβαιότητα στη Βρετανία ήταν μεγαλύτερη απειλή από το Brexit για κάποιους εγχώριους επενδυτές δεδομένου του ρίσκου να κερδίσει ο Corbyn στις εκλογές και να αλλάξει δραστικά τη βρετανική οικονομία.


O Corbyn θεωρεί τους τραπεζίτες υπεύθυνους για την οικονομική κρίση του 2008 και έχει υποσχεθεί να αυξήσει τους φόρους στις τράπεζες και επενδυτικά funds που έχουν δραστηριότητες εκτός του Λονδίνου.
Ο ίδιος έχει πει ότι οι τράπεζες όπως η Morgan Stanley είναι κερδοσκόποι.
«Αυτοί είναι οι ίδιοι κερδοσκόποι και χαρτοπαίκτες που συνέτριψαν την οικονομία μας το 2008 και στη συνέχεια έπρεπε να τους διασώσουμε» δήλωσε ο Corbyn και πρόσθεσε «η απληστία τους βύθισε τον κόσμο σε ύφεση και ακόμα πληρώνουμε το τίμημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης