Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παρατηρώντας το ταμπλό του Χ.Α: Σχόλια, επισημάνσεις, συμπεράσματα και επιλογές (01.12)

tags :
Παρατηρώντας το ταμπλό του Χ.Α: Σχόλια, επισημάνσεις, συμπεράσματα και επιλογές (01.12)
  • Πρέπει να τις κάνουμε “εικόνισμα” και να τις τιμούμε

Παρατηρώντας το ταμπλό του Χ.Α: Σχόλια, επισημάνσεις, συμπεράσματα και επιλογές (01.12)

Το τοπίο στα ΕΛΠΕ δεν πρόκειται να έχει ξεκαθαρίσει πριν το πρώτο εξάμηνο του 2018, καθώς οι σύμβουλοι που προσέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ θα χρειασθούν γύρω στους έξι μήνες προκειμένου να αποτιμήσουν τις στρατηγικές επιλογές για την πώληση του 35%. 
Ακόμη δηλαδή και αν υπάρξει ενδιαφέρον, ακόμη και αν ο δυνητικός επενδυτής έρθει σε συμφωνία με την Paneuropean, δηλαδή τον όμιλο Λάτση (45,47%).
Ως γνωστόν ο όμιλος Λ. έχει το δικαίωμα πρώτης προσφοράς
ΟΜΩΣ είναι τεχνικά αδύνατο στους έξι μήνες που απομένουν για να κλείσει η χρόνια, να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.
Παρ’ όλα αυτά, η πώληση του 35% που κατέχει το Δημόσιο έχει προυπολογιστεί στα έσοδα του 2018, και μάλιστα με έσοδο 500 εκατ. ευρώ…

ΦΟΥΡΛΗΣ – Eurobank Equities, έκθεση: Διατηρεί την τιμή-στόχο των 6,30 ευρώ και την σύσταση ΑΓΟΡΑ. Οι αναλυτές της εκτιμούν ότι η εταιρεία θα καταγράψει αύξηση 6-7% στις πωλήσεις την περίοδο 2018-2019. Tα ΕΒΙΤDA τα αναμένουν υψηλότερα του 15%. Καλύτερα να μην σχολιάσουμε…

ΑΡΑΙΓ: Φοβίζει την αγορά η τιμή των καυσίμων που έχει πάρει την ανηφόρα… Γι αυτό δεν ξεφεύγει από τα 8,00 ευρώ ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μτχ της έχει αρνητικό κόστος για τους φανατικούς δικούς της επενδυτές που δεν την αποχωρίζονται έχοντας επιβιβαστεί στα ισρτορικά χαμηλά της στην αστειότηατη κ/φση των 75 εκατ. ευρώ. ‘Εκτοτε επιστροφές κεφαλαίου και καταβολές μερισμάτων υπερκάλυψαν τα 75 εκατ. ευρώ(!!). Εξ ου και το αρνητικό κόστος που σας έχουμε αναφέρει.

ΦΦΓΚΡΠ: Ο Ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Folli Follie για το 9-μηνο του 2017 ανήλθε στο ποσό των 1,04 δισ.. σε σχέση με €956,2 εκατ. του 2016 (+8,8%). Η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του Ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας που στο 9-μηνο του 2017 ανήλθε σε €189,2 εκατ.(+11,8%). Το ενοποιημένο EBITDA ανήλθε σε €215,3 εκατ., αυξημένο κατά 12%. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε € 134,98 εκατ. έναντι 112,06 εκατ. στο εννεάμηνο του 2016 (P/e 7,7 με κέρδη 9μηνου)

Paperpack: Η εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού της εξοπλισμού ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω επένδυσης 2,6 εκατομμυρίων ευρώ περίπου έχει ήδη ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας περιόδου. Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ανήλθε σε 11,7 εκατ. ευρώ έναντι των 11,67 εκατ. του 2016. (+0,90%). Τα EBITDA ανήλθαν σε 2,12 εκατ. από τα 1,95 εκατ. στο 2019 (9μ) και +8,67%. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. και +10%. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: 151 άτομα από 133 άτομα. Στα 0,2790 ευρώ τα βασικά κέρδη ανά μετοχή απο 0,2536. Θετικές λειτουργικές ταμιακές ροές 1,55 εκατ. ασπό 1,17 εκατ. το 2016. Τα ταμιακά διαθέσιμα 3,36 εκατ. από 2,17 εκατ. ευρώ. Στα 2,7900 ευρώ θα διαπραγματεύεται με p/e 10 με βάση τα κέρδη της στο 9μηνο.
  • Πρέπει να τις κάνουμε “εικόνισμα” και να τις τιμούμε
Αν και το χρονικό ορόσημο του Eurogroup του Δεκεμβρίου ως πέρας της διαδικασίας φαντάζει αισιόδοξο, δεδομένης της χρονικής διάρκειας των διαπραγματεύσεων, δεν παύει να αποτελεί μια ένδειξη διάθεσης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε χρόνο που δεν θα επηρεάσει αποφασιστικά την οικονομία και θα διατηρήσει την δυναμική που διαπιστώνεται σε βασικούς μακροοικονομικούς δείκτες.

Εδώ όμως προβάλει και η ανυπαρξία πολιτικής ηγεσίας (κυβερνητικής και αντιπολιτευτικής) που φοβίζει τον κόσμο της αγοράς εν τη ευρυτάτη εννοία της. Πώς να πας μπροστά άλλωστε με κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση ή η κατάληψη της εξουσίας, χωρίς πρόγραμμα και με σύστημα “αρπακόλα” κι όσα πάνε κι όσα έρθουν, αρκεί εμείς να κάνουμε κουμάντο…

Γνωστά αυτά σε όλους και να μην το κουράζομαι… Και ατυχώς δεν φαίνεται κάποιο φως από τον ορίζοντα, κάποια νέα δύναμη ικανή να αλλάξει τον ρου της πολύπαθης χώρας. Φυσικά, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι θαύμα επομένως το πως μπορούν τόσες πολλές εισηγμένες εταιρείες να πρωταγωνιστούν και να προσφέρουν απίστευτες αποδόσεις κινούμενες μέσα σε τόσες αντίξοες συνθήκες. Κι αυτές πρέπει να τις κάνουμε “εικόνισμα” και να τις τιμούμε, υποστηρίζοντας τες για το δικό μας άλλωστε συμφέρον.

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης