Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Λογική κίνηση η αυξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017

Dudley (Fed): Λογική κίνηση η αυξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017
Ο πρόεδρος της New York Fed τόνισε ότι η περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων το 2018 θα εξαρτηθεί από την πορεία της αμερικανικής οικονομία
Τη θέση του νέου επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ότι οι συνθήκες υποστηρίζουν μία αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της New York Fed, William Dudley, μέσω συνέντευξής του που δημοσιεύτηκε σήμερα (1/12) στη Wall Street Journal.
Ειδικότερα, ο Dudley χαρακτήρισε ως λογική κίνηση την αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση της 12ης Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η περαιτέρω αύξησή τους το 2018 θα εκαρτηθεί από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια δέσμευση απέναντι στο σενάριο των τριών αυξήσεων κατά το προσεχές έτος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορεί να υπάρξουν περισσότερες, μπορεί να υπάρξουν λιγότερες».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες συνθήκες της αμερικανικής οικονομίας, η Τράπεζα θα συνεχίσει να εξαλείφει τα «μέτρα» νομισματικής πολιτικής που είχε λάβει, ενώ χαρακτήρισε ως «πρόωρο» το να κρίνει κάποιος με ποιον τρόπο τα δημοσιονομικά κίνητρα θα επηρεάσουν τις αποφάσεις της Fed.
Σε ότι αφορά τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα της χώρας, ο Dudley τόνισε ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από την Fed καθώς ανανεώνει τις προβλέψεις της, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι τιμές των περιουσιακών στοιχείως δεν είναι «εντελώς ασυνεπείς» με την απόδοση της οικονομίας.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της New York Fed υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% δεν αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, καθώς η Τράπεζα έχει την πολυτέλεια να είναι υπομονετικής καθώς περιμένει την επιτάχυνση των μισθών.
Σημειώνεται ότι το αμερικανικό δολάριο παρέμεινε ανεπηρέαστο από τις δηλώσεις του Dudley, καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα αναμενόμενες, με το νόμισμα των ΗΠΑ να διαπραγματεύεται στο -0,18% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 112,33 γεν.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης αναμένεται να αποσυρθεί στα μέσα του 2018, μόλις ανακοινωθεί ο διάδοχός του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης