Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ali Turksen: Ο τούρκος ήρωας των Ιμίων που θέλει να ρίξει τον Erdogan

tags :
Ali Turksen: Ο τούρκος ήρωας των Ιμίων που θέλει να ρίξει τον Erdogan
Κατεβαίνει στην πολιτική με το υπερεθνικιστικό "Καλό Κόμμα".
Ποιος θυμάται σήμερα ότι η «Κρίση των Ιμίων», που παραλίγο να οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη Ελλάδα και Τουρκία χάθηκε γιατί η δεύτερη βραχονησίδα κατελήφθη από μία ομάδα 11 Τούρκων ΟΥΚ; Επικεφαλής τους ήταν ο συνταγματάρχης Ali Turksen, ο οποίος το το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου του 1996 ύψωσε την τουρκική σημαία στη μικρή Ίμια. Το αποτέλεσμα ήταν η εφαρμογή των "Γκρίζων Ζωνών" (No Flags, No Troops, No Ships) και τους 11 Τούρκους ΟΥΚαδες να γίνονται δεκτοί στη χώρα τους με τιμές ηρώων.
Σήμερα, ωστόσο ο Ali Turcsen δεν βλέπει την απειλή να έρχεται από την Ελλάδα, αλλά από το εσωτερικό της χώρας του. Από την ίδια την τουρκική κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Tayip Erdogan. Γι' αυτό το λόγο, ο Turcsen αποφάσισε να μπει ενεργά στην πολιτική όχι με ένα οποιοδήποτε κόμμα, αλλά με το κόμμα της ακραίας εθνικίστριας της Meral Aksener, που θεωρείται πιο σκληρή και από τους Γκρίζους Λύκους. "Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ακολουθούσα πολιτική καριέρα, αλλά μετά τις τελευταίες εκλογές πιστεύω ότι πρέπει να κάνω κάτι για την πατρίδα μου", δηλώνει ο Turksen. "Η Meral Aksener μου ζήτησε μια μέρα να ενταχθώ στο κόμμα της και της είπα, «Φυσικά! Το έχω ήδη αποφασίσει»".

Meral Aksener: Πιο Γκρί και από τους Γκρίζους Λύκους!

Αποτέλεσμα εικόνας για meral aksener
Οι υποστηρικτές της την αποκαλούν "Asena" δηλαδή "Λύκαινα". Το κόμμα της Aksener ονομάζεται "Καλό Κόμμα" και έχει ως σύμβολο έναν λαμπερό κίτρινο ήλιο, που συμβολίζει την ελπίδα να εκτοπιστεί από την εξουσία το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Erdogan. Η δημοφιλία της Aksener την κατατάσσει στους λίγους τούρκους πολιτικούς που καταφέρνουν να απειλούν ευθέως την αντίστοιχη του Erdogan! Όταν ανακοινώθηκε το "Καλό Κόμμα", πολλοί ήταν εκείνοι που αναστατώθηκαν στην Τουρκία και όχι μόνο στο κυβερνών κόμμα. Ο υπερεθνικιστικός του χαρακτήρας πολλές φορές ξεπερνάει και τις πιο σκληρές θέσεις των Γκρίζων Λύκων. Η Aksener και οι υποστηρικτές της, άλλωστε, έχουν πολλές φορές φωτογραφηθεί να κάνουν το σήμα του "λύκου". Στο πρόγραμμά της η Aksener φυσικά περιλαμβάνει και την Ελλάδα. Και οι θέσεις της είναι φυσικά ακραίες.

Ποιος είναι ο Ali Turksen

Παρά το γεγονός ότι στην χώρα του ήταν για χρόνια ήρωας, εξαιτίας των Ιμίων, ο Turksen κυνηγήθηκε και συνελήφθη το 2010 κατά την διάρκεια των ερευνών για την υπόθεση Ergenekon, ονομασία η οποία έχει αποδοθεί σε μυστική, κοσμική και υπερεθνικιστική οργάνωση στην Τουρκία.

Αποτέλεσμα εικόνας για levent bektaş ali türkşenΗ οργάνωση αυτή διατηρούσε δεσμούς με τις στρατιωτικές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας της χώρας. Στόχος τους ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να δημιουργήσουν αναταραχές, να σχεδιάσουν δολοφονίες και να ανατρέψουν την κυβέρνηση Ερντογάν. Έως τον Απρίλιο του 2011, πάνω από 500 άτομα συνελήφθησαν. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 300 για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ergenekon. Οι κατήγοροι υποστήριξαν πως η ομάδα αυτή ήταν υπεύθυνη στην Τουρκία τα τελευταία 30 χρόνια, για σχεδόν όλες τις περιπτώσεις πολιτικής βίας. Έως το 2015, οι περισσότεροι κατηγορούμενοι για τα εγκλήματα αυτά αθωώθηκαν. Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση με τις κατηγορίες ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει ανώτατους αξιωματικούς, αλλά και της παράνομης οπλοκατοχής.  

Αποτέλεσμα εικόνας για levent bektaş ali türkşen
Ο Ali Turksen εξέτισε, τελικά, 3,5 χρόνια και αποφυλακίστηκε το 2014. Μένει στην Κωνσταντινούπολη και καταγγέλει ότι τα ΜΜΕ, που ελέγχονται στην πλειοψηφία τους από τον Ερντογάν, δεν δίνουν χώρο στο "Καλό Κόμμα". "Θεωρείται τρελός όποιος σήμερα προσπαθεί να χτυπήσει στα ίσια το κόμμα του Erdogan", λέει ο Turksen. Και συμπληρώνει ότι "Είμαστε αρκετά τρελοί γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας με το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος είναι στην εξουσία 15 χρόνια".

Με πληροφορίες από middleeasteye.net

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης