Τελευταία Νέα
Διεθνή

VW: Το πολιτικό αδιέξοδο της Γερμανίας κίνδυνος για τη βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων

tags :
VW: Το πολιτικό αδιέξοδο της Γερμανίας κίνδυνος για τη βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων
Το πολιτικό αδιέξοδο της Γερμανίας δεν βοηθάει την αυτοκινητοβιομηχανία
Το παρατεταμένο πολιτικό αδιέξοδο της Γερμανίας αποτελεί κίνδυνο για τη βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων και τη διεθνή φήμη της χώρας, υποστήριξε ο επικεφαλής του τμήματος φορτηγών της Volkswagen την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017.
Δέκα εβδομάδες μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2017, η Γερμανία εξακολουθεί να στερείται μιας νέας κυβέρνησης και η καγκελάριος Aggela Merkel στρέφεται σε εταίρο για κυβέρνηση συνασπισμού.
Μια γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις "με δημιουργικό και τολμηρό τρόπο, αντί απλώς να διαχειρίζεται τη χώρα μας για μήνες με φροντίδα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW Truck & Bus Andreas Renschler.
"Η Γερμανία μπορεί να αντέξει πολλά πράγματα, αλλά όχι μια ασταθή κυβέρνηση", δήλωσε ο Renschler, ο οποίος βρίσκεται στο ανώτατο διοικητικό συμβούλιο της VW. "Θα είναι πρόβλημα για τη Γερμανία αν παραμείνουμε στην αστάθεια.
Ο ρόλος μας στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο το απαγορεύει αυτό. "
Οι κατασκευαστές φορτηγών όπως η VW, η Daimler και η Volvo αναγκάζονται να μεταμορφωθούν σε έξυπνες μεταφορές, με τα αυτόνομα οχήματα οδήγησης και τα ηλεκτρικά οχήματα να γίνονται πολύ σημαντικά για τους φορείς εκμετάλλευσης. Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν αυστηρότερους κανονισμούς σχετικά με τις εκπομπές και την ασφάλεια.
Τα ψηφιακά εργαλεία για τη βελτίωση της διαχείρισης της κυκλοφορίας, απαιτούν «τολμηρούς και προοδευτικούς» νομικούς όρους, που θέτουν οι πολιτικοί και οι ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε ο Renschler επικαλούμενος τη λεγόμενη τεχνολογία «platooning», η οποία επιτρέπει στα ψηφιακά συνδεδεμένα βαρέα φορτηγά να εξοικονομούν καύσιμα.
"Γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση στη Γερμανία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, που να θέτει τις κατάλληλες προϋποθέσςις για καινοτομία και επενδύσεις", δήλωσε ο Renschler, πρώην επικεφαλής της Daimler Trucks.
"Η έκκλησή μας να είναι μόνο να τερματιστεί το πολιτικό αδιέξοδο το συντομότερο δυνατό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης