Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τυφώνας έπληξε νοτιοδυτική ακτή της Ινδίας με απολογισμό τουλάχιστον 14 νεκρούς

Τυφώνας έπληξε νοτιοδυτική ακτή της Ινδίας με απολογισμό τουλάχιστον 14 νεκρούς
Ο τυφώνας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους
Ο τυφώνας Ockhi χτύπησε νησιά της νοτιοδυτικής Ινδίας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, αφού πρώτα έπληξε τις γειτονικές περιφέρειες Κεράλα και Ταμίλ Ναντού, στοιχίζοντας μέχρι στιγμής τη ζωή σε 14 ανθρώπους, ενώ πολλοί ψαράδες παραμένουν παγιδευμένοι στη θάλασσα.
Οι αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών, της ακτοφυλακής της Ινδίας και του Πολεμικού Ναυτικού, έχουν διασώσει περίπου 223 αλιείς, ενώ διέταξαν χιλιάδες ανθρώπους να εκκενώσουν περιοχές που πλήττονται από τον τυφώνα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ο πρωθυπουργός Narendra Modi μίλησε με τον υπουργό της περιφέρειας Ταμίλ Ναντού και τον διαβεβαίωσε ότι όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να ενεργήσουν, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.
Ο Ockhi αναμένεται να ταξιδέψει βόρεια προς Μουμπάι και Γκουτζαράτ μέσα στις επόμενες 48 ώρες, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ινδικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, S. Sudevan αν και είναι πιθανό να πέσει σε ένταση.
"Η ένταση του ανέμου μπορεί να πέσει και ο τυφώνας θα μπορούσε να αλλάξει κατηγορία", δήλωσε ο Sudevan προσθέτοντας ότι οι ψαράδες έχουν προειδοποιηθεί να μην μπουν στη θάλασσα για τις επόμενες ημέρες καθώς τα κύματα είναι πιθανό να έχουν 3 με 5 μέτρα ύψος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης