Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα επιταχύνει τους ρυθμούς εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων από υποβρύχια

Η Βόρεια Κορέα επιταχύνει τους ρυθμούς εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων από υποβρύχια
Οι Βορειοκορεάτες φαίνεται να γίνονται πιο επίμονοι με την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων (SLBM) και διαθέτουν αρκετά ναυπηγεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος
Τη δεύτερη πυραυλική της επιδρομή με υποβρύχιο, προετοιμάζει η Βόρεια Κορέα, προσθέτοντας ένα ακόμη ισχυρό και απειλητικό όπλο στη «φαρέτρα» της, όπως αναφέρει το CNBC. 
Ειδικοί εκτιμούν, πως η Βόρεια Κορέα διαθέτει υποβρύχια που δύνανται να εκτοξεύσουν βαλλιστικό πύραυλο με πυρηνικά, ένα επικίνδυνο σενάριο, καθώς είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν. 
Οι Βορειοκορεάτες φαίνεται να γίνονται πιο επίμονοι με την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων (SLBM) και διαθέτουν αρκετά ναυπηγεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Μέχρι σήμερα, εκτιμάτο πως η Πιονγκγιάνγκ δεν είχε τη δυνατότητα  να εκτοξεύσει πολλαπλούς βαλλιστικούς πυραύλους από υποβρύχιο.
Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι το καθεστώς εργάζεται με πυρετό ρυθμό και θα μπορούσε να έχει αυτό το υποβρύχιο όσο το 2018.
«Εάν η Βόρεια Κορέα κατορθώσει να αναπτύξει ένα πυραυλικό πρόγραμμα με τα υποβρύχιά της, τότε η κατάσταση δυσκολεύει» αναφέρει ο αμυντικός αναλυτής Joseph S. Bermudez Jr., συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναλύσεων «KPA Associates».
Την Τρίτη (28/11/2017) η  Βόρεια Κορέα προχώρησε στη δοκιμαστική εκτόξευση  ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-15, ενός όπλου, που σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης KCNA θα μπορούσε να πλήξει  ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης