Διεθνή

H Fiat Chrysler σε συνομιλίες με τη Hyundai για συνεργασία σε τεχνολογικό επίπεδο

H Fiat Chrysler σε συνομιλίες με τη Hyundai για συνεργασία σε τεχνολογικό επίπεδο
Συνεργασία Fiat Chrysler και Hyundai σε τεχνολογικό επίπεδο
Η Fiat Chrysler βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Hyundai της Νότιας Κορέας για συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο, ωστόσο ο επικεφαλής της Sergio Marchionne ξεκαθάρισε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 πως δεν υπάρχουν σκέψεις για συγχώνευση των δύο εταιρειών.
Η FCA γίνεται συχνά αντικείμενο συζήτησης σε θέματα συγχωνεύσεων, ειδικά μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της το 2015, να δεσμευτεί με τον μεγαλύτερο αντίπαλο στις ΗΠΑ τη General Motors.
Η τιμή της μετοχής της ανέβηκε στα υψηλά επίπεδα τον Αύγουστο 2017, μετά από εκθέσεις για ενδιαφέρον από την Κίνα και τη Hyundai.
«Αγοράζουμε ήδη εξαρτήματα από τη Hyundai.
Ας δούμε αν μπορούμε να συμφωνήσουμε και σε άλλα σημεία», δήλωσε ο Marchionne στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι« δεν υπάρχει τίποτα να ανακοινωθεί προς το παρόν».
Ερωτηθείς αν αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να μετατραπεί σε συγχώνευση, ο Marchionne δήλωσε:
«Δεν το πιστεύω».
Ο 65χρονος διευθύνων σύμβουλος, του οποίου η θητεία λήγει τον Απρίλιο του 2019, εργάζεται για ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο έως το 2022, το οποίο δήλωσε ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί το β΄ 3μηνο του 2018.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής και για την απλούστευση του χαρτοφυλακίου της, η FCA κινείται για τον διαχωρισμό δύο από τις τρεις συνιστώσες της.
Ο Marchionne δήλωσε πως πρέπει να λειτουργήσουν αυτόνομα, η Magneti Marelli, η οποία φτιάχνει εξαρτήματα για φωτισμό, κινητήρες, ηλεκτρονικά συστήματα, αναρτήσεις και εξατμίσεις και η κατασκευάστρια ρομπότ Comau «ειδικά δεδομένης της πιθανής ανάπτυξης της Comau στην τεχνητή νοημοσύνη ή στη ρομποτική».
Ο Marchionne πρόσθεσε ότι θα ήθελε να ολοκληρώσει τους διαχωρισμούς μέχρι το τέλος του 2018.
Η κίνηση θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση των οικονομικών της FCA μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης