Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Αμετάθετος στόχος η εξεύρεση λύσης που θα απαλλάσσει την Κύπρο από τις κατοχικές δυνάμεις

Αναστασιάδης: Αμετάθετος στόχος η εξεύρεση λύσης που θα απαλλάσσει την Κύπρο από τις κατοχικές δυνάμεις
Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση των Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού
Παραμένει αμετάθετος στόχος η εξεύρεση λύσης, που θα απαλλάσσει την Κύπρο από τις κατοχικές δυνάμεις και θα δημιουργεί προϋποθέσεις για οριστικό τερματισμό των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων του 1960, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,  Ν. Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση των Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού.
Στόχος, όπως είπε, είναι η δημιουργία ενός κράτους, που να ανταποκρίνεται πλήρως και απολύτως στις αρχές και αξίες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Κύπρος είναι πλήρες μέλος.
Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε ότι εξέφρασε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών τη σαφέστατη ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επάνοδο στο τραπέζι του διαλόγου, ενώ διαμήνυσε και τα όρια εντός των οποίων η Λευκωσία μπορεί να κινηθεί.
Τέλος, ο κ.Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα οι δυνάμεις που μπορούν να ασκήσουν επιρροή στην Τουρκία να συνειδητοποιήσουν ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή εξαρτώνται και από τις δικές τους παρεμβάσεις προς την  Άγκυρα, η οποία παραγνωρίζοντας το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, εμμένει στην κατοχή μιας ανυπεράσπιστης χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης