Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Netanyahu ζήτησε να αλλάξει το ν/σ που απαγόρευε να δημοσιευθούν έρευνες εις βάρος του

Reuters: Ο Netanyahu ζήτησε να αλλάξει το ν/σ που απαγόρευε να δημοσιευθούν έρευνες εις βάρος του
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, B.Netanyahu, είναι ύποπτος σε δύο υποθέσεις διαφθοράς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu, ζήτησε την Κυριακή 3/12 την αναθεώρηση ενός νομοσχεδίου που περιορίζει τις έρευνες των αστυνομικών σε δύο υποθέσεις στις οποίες είναι ύποπτος, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο προτεινόμενος νόμος που πυροδότησε μία σειρά διαδηλώσεων στο Ισραήλ, απαγορεύει στην αστυνομία να δημοσιοποιεί αν έχει βρει αρκετές αποδείξεις για να απαγγείλει κατηγορίες σε έναν ύποπτο.
Οι επικριτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι στόχος του είναι να προστατέψει τον Netanyahu και να κρατήσει τον κόσμο στο σκοτάδι σχετικά με τις δύο υποθέσεις στις οποίες είναι ύποπτος.
Οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι ο νόμος θα προστατέψει τα νομικά δικαιώματα και την υστεροφημία όλων των υπόπτων.
Περίπου 20 χιλιάδες Ισραηλινοί έκαναν διαδήλωση το Σάββατο 2/12 στο Τελ Αβίβ κατά του νομοσχεδίου και υπό την πίεση του κόσμου αρκετοί βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού άρχισαν την Κυριακή 3/12 να παίρνουν αποστάσεις από αυτό μία μέρα πριν την προγραμματισμένη επικύρωσή του από το κοινοβούλιο.
"Για να μην χρησιμοποιηθεί το νομοσχέδιο για πολιτική προπαγάνδα ζήτησα να τροποποιηθεί η διατύπωσή του, έτσι ώστε να μην καλύπτει τις δικές μου υποθέσεις" ανέφερε από την πλευρά του ο Netanyahu.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε και ότι το νομοσχέδιο θα το χρησιμοποιούσαν οι αντίπαλοι της κυβέρνησης για να την πλήξουν, αλλά και ότι στόχος του ήταν να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την αστυνομία, τα οποία θα άφηναν σκιές πάνω από αθώους ανθρώπους.
Ο Νetanyahu είναι ύποπτος για δύο υποθέσεις.
Στην πρώτη φέρεται να έχει συνδιαλλαγές με τη βιομηχανία των media και στη δεύτερη να δέχεται δώρα από πλούσιο επιχειρηματία.
Ο ίδιος δεν θεωρεί ότι έκανε κάτι μεμπτό.
Αν του απαγγελθούν, ωστόσο, κατηγορίες θα δεχτεί πιέσεις για να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.
Ο Netanyahu έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών και ότι ο ίδιος είναι το θύμα, κάτι που θα αποδειχτεί προσεχώς, όπως ισχυρίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης