Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι μετοχές που χρειάζονται καλό… photo finish για να σώσουν τη χρονιά και οι μεγάλοι κερδισμένοι του 2017

Οι μετοχές που χρειάζονται καλό… photo finish για να σώσουν τη χρονιά και οι μεγάλοι κερδισμένοι του 2017
Στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίησης και στην κατηγορία θεμελιωδών μεγεθών, υπάρχουν μεγάλες υπεραξίες
Με τη χρονιά να μπαίνει στην τελική ευθεία και πολλές μετοχές να έχουν καταγράψει σημαντικό ράλι, οι τελευταίες καλές συνεδριάσεις στο ΧΑ στρέφουν το ενδιαφέρον και σε όσες έχουν μείνει πίσω.
Σε όσες μπορούν να δώσουν ένα καλό finish και να βλετιώσουν την απόδοση που έχουν από την αρχή του έτους.
Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση υπάρχουν μεγάλα κέρδη και αποδόσεις σημαντικές ανώτερες από αυτές της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης κοντά στο 16% αλλά για έναν αριθμό μετοχών όπως Viohalco, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ,Motor Oil, Μυτιληναίος, Coca Cola, Lamda Development, ΟΠΑΠ και Aegean η απόδοση είναι υψηλότερη.
Σε όσες τώρα έχουν απόδοση χαμηλότερη της αγοράς και θα μπορούσαν να μειώσουν την απόσταση αυτή μέχρι τέλος του έτους, περιλαμβάνονται φυσικά τραπεζικές μετοχές που είναι στο επίκεντρο στις τελευταίες συνεδριάσεις και μετοχές με καλά θεμελιώδη.
Η Folli Follie υποχωρεί σχεδόν 14% και το μεγάλο μέρος των απωλειών οφείλεται στο γεγονός πως στο δεύτερο τρίμηνο ο όμιλος δεν είχε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές.
Η αξιοπιστία της διοίκησης επλήγη και η μετοχή βυθίστηκε.
Στις τελευταίες συνεδριάσεις ανακάμπτει λόγω καλού τρίτου τριμήνου με θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές αλλά η απόσταση που πρέπει να καλύψει παραμένει μεγάλη.
Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank θα μπορούσαν να συνεχίζουν την ανάκαμψή τους και να διευρύνουν το σερί των 4 ανοδικών συνεδριάσεων.
Η Jumbo είχε την περασμένη Παρασκευή άνοδο κοντά στο 6% αλλά έχει ακόμη δρόμο να καλύψει καθώς υποχωρεί από την αρχή του έτους 10%.
Πάντως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της δικής της χρήσης ήταν αρκετά καλά.
Εσχάτως έχει βελτιωθεί η συμπεριφορά της ΕΧΑΕ που υποχώρησε μέχρι και τα 4,30 ευρώ και χάνει από την αρχή του έτους λιγότερο από 5%.
Αν ο τζίρος συνεχίσει να βελτιώνεται θα είχε κάποιους λόγους ανόδου, αν και με βάση τα αποτελέσματα δεν αδικείται στα επίπεδα που είναι.
Στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ήτοι μικρομεσαία αλλά και θεμελιωδών μεγεθών βλέπουμε πως οι μετοχές έχουν καταγράψει αξιόλογο ράλι.
Space Hellas, AS Company, Άνεμος, Cenergy, Ικτίνος και Υγεία έχουν εξαιρετικές αποδόσεις από την αρχή του έτους και παρά την άνοδο κάποιες έχουν ακόμα ελκυστική αποτίμηση.
Η Τράπεζα Αττικής έχασε τα κέρδη που κατέγραψε αλλά δεν έχει και λόγο να αντιδράσει αφού η νέα αύξηση κεφαλαίου γίνεται με «σκληρούς» όρους και οι επενδυτές θα θέλουν να απέχουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης