Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητική «απόβαση» στην Κέρκυρα για το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο με τον αέρα της συμφωνίας

Κυβερνητική «απόβαση» στην Κέρκυρα για το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο με τον αέρα της συμφωνίας
Το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου οι εργασίες για το 7ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων - – Ομιλία Τσίπρα στις 6/12
Στην Κέρκυρα για το 7ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο των Ιονίων Νήσων που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Δεκεμβρίου μεταβαίνει σχεδόν σύσσωμη η κυβέρνηση με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την οποία θα κλείσουν και οι εργασίες του συνεδρίου, να είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου.
Με τον αέρα της συμφωνίας με τους δανειστές, ο πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα υποστηρίξει πως το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων αποτελεί την καλύτερη ένδειξη πως το κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018 παραμένει εντός τροχιάς και ότι η χώρα γυρίζει σελίδα.

Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα ανοίξουν το μεσημέρι της Τρίτης 5/12, θα επικεντρωθεί στις θεματικές «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία», «Πολιτικές για την Παιδεία και τον Χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», «Πολιτικές για τη Στήριξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού», «Τουρισμός, Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνική Οικονομία», «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση», «Υποδομές, Νησιωτικό Περιβάλλον, Ενέργεια και Δημόσια Περιουσία» και «Αγροτική Ανάπτυξη και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου».
Εντύπωση προκαλεί και το μαζικό παρών που θα δώσουν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης, καθώς ομιλητές θα είναι μεταξύ άλλων ο υπ. Δικαιοσύνης,, Σταύρος Κοντονής, ο υπ. Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπ. Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο υπ. Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κινιόρδου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η υπ. Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου,, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης και ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Αντώνογλου.
Σε κάθε περίπτωση τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και δεδομένου του κλεισίματος της τεχνικής συμφωνίας με τους δανειστές, θα επικεντρωθεί στα επιτεύγματα της κυβέρνησης και στα επόμενα βήματα για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018.
Ο κ.Τσίπρας εκτιμάται ότι κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων και της συμφωνίας με τους δανειστές, θα αναφέρει πως το κυβερνητικό αφήγημα περί της εξόδου της χώρας από την κρίση παραμένει ενεργό και ότι τηρείται χωρίς παρεκκλίσεις, ενώ θα σημειώσει ότι έχουμε αφήσει τα δύσκολα πίσω μας και ότι πλέον η χώρα και η οικονομία γυρίζουν σελίδα.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στο γεγονός ότι η συμφωνία έκλεισε χωρίς να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, κάτι που όπως αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου συνέβη για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης